28 sept 2020 - Alle bezoekers aan de huizen van ViVa! Zorggroep zijn vanaf nu verplicht een mondkapje te dragen. Dit is besloten in overleg met de veiligheidsregio Kennemerland en de GGD.

Afgelopen maart heeft de afdeling Vastgoed van ViVa! Zorggroep, op basis van externe expertise onderzoeken, alle warmtewielen en recirculatiekleppen stilgezet in onze verpleeghuizen en woonzorgcentra, waar recirculatie van binnenlucht van toepassing was.

23 mei 2020 - Goed nieuws! De bezoekregeling voor verpleeghuizen en zorginstellingen wordt gelukkig versoepeld. Zodra het mogelijk is mag elk huis één vaste bezoeker per bewoner ontvangen.

20 mei 2020 - Dinsdag 19 mei kondigde het kabinet aan dat er stap voor stap en verantwoord meer ruimte komt voor versoepeling van maatregelen. Dit alles zolang het coronavirus onder controle blijft. Dit geldt ook voor de bezoekregeling van verpleeghuizen. Vanaf 25 mei zal dit stap voor stap en verantwoord worden uitgebreid naar meer verpleeghuizen in het land. Ook ViVa! Zorggroep is met de voorbereidingen gestart om de bezoekregeling voor al haar locaties te versoepelen.

 

20 mei 2020 - ,,Sommige bewoners hebben een loopdrang, dwalen veel rond en klampen anderen aan. En door hun dementie begrijpen ze soms moeilijk dat dat niet kan als ze besmet zijn. Maar dan loop je wel kans dat ze anderen besmetten.’’