23 mei 2020 - Goed nieuws! De bezoekregeling voor verpleeghuizen en zorginstellingen wordt gelukkig versoepeld. Zodra het mogelijk is mag elk huis één vaste bezoeker per bewoner ontvangen.

20 mei 2020 - Dinsdag 19 mei kondigde het kabinet aan dat er stap voor stap en verantwoord meer ruimte komt voor versoepeling van maatregelen. Dit alles zolang het coronavirus onder controle blijft. Dit geldt ook voor de bezoekregeling van verpleeghuizen. Vanaf 25 mei zal dit stap voor stap en verantwoord worden uitgebreid naar meer verpleeghuizen in het land. Ook ViVa! Zorggroep is met de voorbereidingen gestart om de bezoekregeling voor al haar locaties te versoepelen.

 

20 mei 2020 - ,,Sommige bewoners hebben een loopdrang, dwalen veel rond en klampen anderen aan. En door hun dementie begrijpen ze soms moeilijk dat dat niet kan als ze besmet zijn. Maar dan loop je wel kans dat ze anderen besmetten.’’

 

13 mei 2020 - Minister De Jonge heeft in de persconferentie van woensdag 6 mei 2020 aangekondigd dat de verpleeghuizen gefaseerd weer beperkt open gaan voor bezoek. Per veiligheidsregio is op dit moment één woonzorglocatie geselecteerd met de voorwaarde is dat er geen coronabesmettingen zijn. In veiligheidsregio Kennemerland is onze woonzorglocatie St. Agnes in Heemskerk gevraagd om deel te nemen. Uiteraard was Dagblad Kennemerland erbij toen één van de eerste bezoekers langs kwam. Lees hier het verhaal.

15 april 2020 – Woonzorgcentrum De Santmark kwam donderdag 14 april uitgebreid in het nieuws met cijfers over het aantal overleden personen, verstrekt door een anonieme bron. De impact hiervan op familie, naasten en onze medewerkers is groot. Met dit bericht willen wij duidelijkheid scheppen over de actuele situatie en onze aanpak van de afgelopen periode.