Stand van zaken corona

De regio Kennemerland heeft tot ieders spijt het hoogste risiconiveau bereikt voor wat betreft besmetting met Covid-19. ViVa! Zorggroep doet er alles aan om de situatie beheersbaar en veilig te houden: voor onze bewoners en cliënten, maar ook voor onze zorgmedewerkers en voor u. We hebben helaas de regels wat strenger moeten maken en zullen deze ook handhaven, dit op verzoek van de Ondernemingsraad en afgestemd met de Lokale cliëntenraden. De expertise van Tensen & Nolte (extern bureau infectiepreventie) en het dagelijks crisis overleg zorgt voor rust en veiligheid.

 

Natuurlijk is niemand blij met de maatregelen, ook wij niet. We zetten alles op alles om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Alleen dan kunnen we de zorg blijven bieden die onze cliënten nodig hebben. Als er eenmaal een besmetting op de locatie is, kan het snel verspreiden. Gelukkig hebben we vele locaties waar niemand klachten heeft of ziek is. En het is erg fijn dat er veel mensen goed hersteld zijn van Corona. Onze eigen testlocatie voor medewerkers werkt efficiënt en snel en onze Covid unit, waar ouderen in quarantaine bij elkaar verzorgd worden, is een uitkomst.

 

Het beeld is alleen momenteel dat veel besmettingen ontstaan in de huiselijke sfeer. Ook in onze huizen komt het voor dat bewoners besmet raken door bezoekers, familie of bekenden. Let wel, mensen zonder klachten kunnen besmettelijk zijn en anderen ziek maken. We moeten veel inspanning plegen om de personele bezetting goed op orde te houden. We hebben positief geteste medewerkers en collega’s in afwachting van een testuitslag thuiszitten.

 

Het is om al deze redenen vanaf nu verplicht een mondkapje te dragen bij een bezoek aan onze huizen of cliënten. Wij vragen u met klem om u aan deze regel te houden en binnen een mondkapje op te zetten. Dit geldt voor zowel de openbare ruimtes als de appartementen van onze bewoners. Houdt u uw mondkapje alstublieft op gedurende uw gehele bezoek. Zo beschermt u uzelf, maar ook de ander. Verder blijft van kracht dat we u vragen 1,5 meter afstand te houden van de bewoners en de medewerkers én goed uw handen te wassen.

 

De volgende personen mogen de locaties helemaal niet betreden:

  • Mensen met klachten (verkouden, keelpijn, niezen, koorts)
  • Mensen met thuis een gezinslid met klachten
  • Mensen die positief getest zijn
  • Mensen die in afwachting zijn van een Coronatest of een testuitslag
  • Mensen die contact hadden met een positief geteste Coronapatiënt

 

De locatiemanager houdt alle 1ste contactpersonen van onze cliënten goed op de hoogte van de situatie op de locatie. Alleen samen kunnen we verdere verspreiding van het coronavirus voorkomen!