Update coronamaatregelen

We hebben de persconferentie van 13 augustus met aandacht gevolgd. Achteraf stellen we vast dat hier voor ons op dit moment geen ingrijpende wijzigingen uit voortvloeien. Inmiddels weten we uit ervaring dat we te maken hebben met dagkoersen en dat de situatie er volgende week zomaar weer heel anders uit kan zien. Daar hebben we het mee te doen! We brengen hierbij nog even de belangrijkste zaken onder de aandacht.

 

Bezoek registreren

Het is in principe niet meer nodig om bezoek vooraf te registreren via Boek-een-bezoek. U hoeft zich ook niet meer bij binnenkomst te registreren wanneer u een van onze locaties bezoekt.

 

Gebruik mondkapjes

We stoppen met het preventief gebruik van mondkapjes. Dat betekent dat u in onze instellingen geen mondkapje meer hoeft te dragen. De 1,5 m afstandsregel blijft sowieso van  kracht: overal en altijd.

 

Wat betreft onze zorgmedewerkers, ook zij hoeven niet meer verplicht een mondkapje op. Daar zijn wij heel blij mee want een mondkapje belemmert de communicatie erg tijdens het contact. Wanneer onze medewerkers directe zorg verlenen waarbij 1,5 m afstand houden niet mogelijk is, dan dragen zij een mondkapje dat zij na gebruik direct weggooien.

 

Hygiëne

Vanzelfsprekend blijft regelmatig handenwassen belangrijk, net als voldoende frisse lucht en ventilatie; zo geven we het virus zo min mogelijk kans om zich te verspreiden. Alleen samen krijgen we corona onder controle!

 

Tot zover deze laatste berichten, zijn er veranderingen dan laten wij dat uiteraard weten!