Versoepeling van de maatregelen: uitzicht op bezoek

20 mei 2020 - Dinsdag 19 mei kondigde het kabinet aan dat er stap voor stap en verantwoord meer ruimte komt voor versoepeling van maatregelen. Dit alles zolang het coronavirus onder controle blijft. Dit geldt ook voor de bezoekregeling van verpleeghuizen. Nu al wordt binnen 26 locaties in Nederland 1 bezoeker per bewoner onder strenge voorwaarden toegelaten.

Zo mogen er geen coronabesmettingen in het verpleeghuis zijn, moeten bezoekers vrij zijn van klachten en blijft de 1,5 meterregeling gelden. Vanaf 25 mei zal dit stap voor stap en verantwoord worden uitgebreid naar meer verpleeghuizen in het land.

 

Ook ViVa! Zorggroep is met de voorbereidingen gestart om de bezoekregeling voor al haar locaties te versoepelen. Op dit moment maakt ViVa! locatieplannen die worden afgestemd met de Cliëntenraad, de OR, medewerkers en de GGD. We streven ernaar om per zo snel mogelijk beperkt open te gaan voor bezoek, volgens de uitgangspunten die onze brancheorganisatie Actiz maakt.

 

In de week van 25 mei informeren wij de eerste contactpersonen van bewoners of de locatie waar de naaste woont, kan starten met de nieuwe regeling.