Dubbel feest bij opening de Boogaert

Donderdag 25 september was het groot feest in woonzorgcentrum De Boogaert in Castricum. Naast de officiële opening van het prachtige nieuwe gebouw is ook het 50-jarig bestaan van het woonzorgcentrum gevierd.

 

Na bijna vier jaar bouwen staat er een prachtige nieuw complex dat voorziet in de huidige en toekomstige wensen op het gebied van zorg en welzijn van zowel de bewoners als de omwonenden. “Alleen door de goede samenwerking met de ViVa! Zorggroep en de gemeente Castricum hebben we dit prachtige gebouw kunnen realiseren. Het was economisch gezien een lastige tijd. Wij zijn trots dat we voor zowel de bewoners van het zorgcentrum, de huurders van de appartementen en de eigenaren van de koopwoningen deze prachtige woonplek hebben neergezet. Ik wens ze veel woonplezier en wil alle betrokkenen voor de samenwerking bedanken”; Dick Tromp, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen.  

 

Lucien van Ruth, bestuurder ViVa! Zorggroep zei dat 'de cirkel weer rond is. 50 jaar geleden verrees het gebouw De Boogaert als locatie voor mensen vanaf 65 jaar, die daar als huurder hun woonstek vonden. Later kwam het zgn. bejaardenhuis, waar ouderen (betaald door de awbz) in de Boogaert woonden. Nu met dit prachtige gebouw is de cirkel weer rond met het scheiden van wonen en zorg: ook huurders kunnen weer bij ons komen wonen en zo nodig zorg bij ons inkopen. Ik ben trots op de nieuw Boogaert en wens alle bewoners, medewerkers en onze onbetaalbare vrijwilligers veel woon- en werkplezier.'

 

Burgemeester Mans van de gemeente Castricum zei dat “Juist nu de gemiddelde leeftijd hoger komt te liggen in onze gemeente hebben we zorg te dragen voor goede ondersteuning en goede woningen. Daarvoor moeten voorzieningen voor handen zijn. Deze worden geboden in zo’n prachtig wooncentrum als de Boogaert”.  

 

Kennemer Wonen heeft in samenwerking met ViVa! Zorggroep de nieuwbouw van woonzorgcentrum De Boogaert gebouwd. In de nieuwe De Boogaert krijgen mensen die afhankelijk zijn van zorg een prachtige woonruimte met een dito verzorging. Ook is er plek voor oudere mensen die zolang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen. Daarnaast biedt het woonzorgcentrum in De Boogaert (zorg)voorzieningen waar omwonenden uit de omgeving van De Boogaert ook gebruik van kunnen maken, zoals een restaurant.

 

De nieuwbouw werd in twee fasen gerealiseerd. Twee jaar geleden was de eerste fase klaar en verhuisden bewoners uit de oudbouw van De Boogaert naar hun definitieve of tijdelijke woning. Begin juni dit jaar verhuisden de bewoners die in een tijdelijke woning verbleven  naar hun definitieve huisvesting. Ook na de verhuizing blijft ViVa! Zorggroep een aantal huurwoningen huren voor haar bewoners.

 

ViVa! Zorggroep huurt 76 wooneenheden van Kennemer Wonen, Stichting Odion huurt 16 wooneenheden. Stichting Odion helpt mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Ook zijn er 50 zelfstandige huurappartementen  voor Kennemer Wonen gebouwd; bestaande uit 16 appartementen in de woontoren grenzend aan de Dr De Jonghweg en 34 appartementen in het complex gelegen tussen het woonzorgcentrum. De Boogaert en de woningen van Odion. In totaal komt dat op 142 wooneenheden. In het woonzorgcomplex De Boogaert zijn naast een restaurant, ook ruimten voor dagverzorging gerealiseerd alsmede een kapsalon en een winkeltje.

 

Ook de bouw van de koopwoningen van de derde woontoren Triade is klaar, dit voorjaar zijn de appartementen al overgedragen aan de kopers. 

 

 

Op de foto staan van links naar rechts: De heren van L.E.F. van Ruth, A. Mans, Butler Alphons (acteur) en H.J. Tromp

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.