ViVa’s Vergeet-me-nietjes zoekt nieuwe zangers!

Zou u graag meer contact willen ervaren met uw partner, moeder of vader met geheugenproblemen in een prettige sfeer? Kom dan eens kijken of het Vergeet-me-nietjes koor iets voor u is! De ViVa! Vergeet-me-nietjes koren zijn speciale koren voor mensen met dementie én hun mantelzorger.

 

Het koor wordt begeleid door verschillende muziektherapeuten bij ViVa! Zorggroep. Muziektherapeut Jolijn over het initiatief: ‘Tijdens mijn werk als muziektherapeut kom ik veel in aanraking met dementerende mensen en hun mantelzorger. Ik zie vaak dat het steeds moeilijker wordt om in relatie tot elkaar, een 'samen', oftewel echt contact te beleven. Gezamenlijke hobby’s worden vaak opgezegd omdat de dementerende dit niet meer kan volgen. Zingen is een vorm van communicatie die ervoor kan zorgen dat mensen met dementie uit hun isolement gehaald worden en zo weer beter contact hebben met hun omgeving. Dit maak ik in mijn werk als muziektherapeut dagelijks mee en ik hoop dan ook dat er veel animo is voor het koor zodat meer mensen dit kunnen beleven!’

 

Het zingen in een koor als aangepaste en zinvolle activiteit voor personen met dementie en hun mantelzorger heeft zijn effect al bewezen in Engeland. Door het samen zingen ontstaat er een gevoel van saamhorigheid en wordt het zelfvertrouwen vergroot, omdat mensen zich tijdens het zingen meer herinneren dan ze zelf dachten. Zingen met elkaar heeft bovendien een positief effect op andere gebieden zoals de communicatie en de cognitie. De combinatie van bovenstaande factoren en de ademhalingstechnieken die worden aangeleerd bij het zingen zorgen voor ontspanning.

 

Op vrijdag is er de mogelijkheid om te zingen van 11.00 tot 12.00 uur in woonzorgcentrum De Boogaert in Castricum of op woensdagavond van 19.30- 20.30 uur in woonzorgcentrum Sint Agnes in Heemskerk.

 

Lijkt het u leuk om samen bij dit koor te komen zingen? Meld u dan aan bij Jolijn Bakker: j.bakker3@vivazorggroep.nl of bel naar 06 23150266.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.