Beloning voor meer bewegingsvrijheid bij mensen met dementie

Op dinsdag 16 december 2014 zal op verpleeghuis Heemswijk van ViVa! Zorggroep de onthulling plaatsvinden van het waarborgzegel fixatievrije zorginstelling. De onthulling vindt plaats om 16.00 uur in de grote zaal in Heemswijk te Heemskerk.

 

Het waarborgzegel fixatievrije zorginstelling wordt toegekend aan zorginstellingen die willen excelleren in bewegingsvrijheid voor bewoners. Locatie Heemswijk heeft de waarborgzegel met één ster ontvangen, omdat er bij bewoners met dementie en bij bewoners met een delier, geen fixatie wordt toegepast. Onrustbanden, stoelgordels, verpleegdekens en spanlakens worden niet meer ingezet.

 

Centraal in de visie van ViVa! Zorggroep staat, dat de zorg- en dienstverlening erop gericht moeten zijn om cliënten zoveel mogelijk in staat te stellen hun eigen leven te leiden en daaraan richting te geven. Het streven is om vrijheidsbeperkende maatregelen te voorkomen.

 

Het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling is sinds 2011 een kompas en een beloning voor zorginstellingen die willen excelleren in bewegingsvrijheid voor mensen met dementie. Zonder onnodige bureaucratie, maar met het accent op visie, cultuur, permanent leren en nieuwe kansen zien en aangrijpen om bij te dragen aan de levenskwaliteit van mensen met dementie. Het keurmerk wordt elke drie jaar herijkt aan de state of the art.

 

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.