Dansdemonstratie op hoog niveau in ViVa! Elsanta

Op 23 april wordt er vanaf 19.30 uur een dansdemonstratie gegeven door acht wedstrijdparen in ViVa! Elsanta van ViVa! Zorggroep. De teams komen uit Beverwijk en zij dansen de Engelse wals, de tango, de slowfox, de quickstep, de Weense wals, de chachacha, de rumba en de jive. Zij dansen op muziek uit de jaren ’50, ’60.

 

Wedstrijddansen is in Nederland een relatief onbekende sport. Er zijn enige honderden paren die op een hoog niveau aan nationale en internationale wedstrijden meedoen. Topwedstrijden in het buitenland trekken vaak 3000 dansparen aan, van over de gehele wereld. Eén van de jongere teams in Nederland is het Team P&A, dat met ruim 15 paren aan wedstrijden deelneemt. De meeste van deze paren zijn studenten en een enkel wat ouder paar. Om aan wedstrijden mee te kunnen doen staan zij vele uren per week op de dansvloer om te trainen. Zij worden hierbij gecoacht door Paris en Anouk, een voormalig toppaar in de wedstrijdsport.

Op 23 april komen circa 8 paren van dit team in Beverwijk een dansdemo geven.

 

Wilt u deze dansdemo meemaken?

Vanaf 13 april kunt u een toegangskaartje van € 5, - (dit is inclusief koffie & consumptie) kopen bij de foyer van ViVa! Elsanta, President Kennedyplein 225 in Beverwijk. Het telefoonnummer is 088 - 995 78 30. 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.