Feestelijke week en opening beleeftuin bij Waterrijck

1 oktober 2022 - Waterrijck ontmoet! Met die oproep opende woonzorgcentrum Waterrijck in Heemskerk van 26 t/m 30 september haar deuren. Bewoners, familie en mantelzorgers en buurtbewoners waren van harte welkom om mee te doen aan de verschillende activiteiten. Ook werd de nieuwe beleeftuin geopend.

 

‘De nieuwe beleeftuin is echt een aanwinst’, zegt locatiemanager Ellen Bartelink. ‘Het is voor iedereen natuurlijk fijn om buiten te zijn. Maar zeker voor ouderen hebben de zintuigelijke ervaringen die een beleeftuin biedt, een positief effect. Het draagt bij aan de kwaliteit van leven’. De locatie is dan ook heel blij dat de gemeente de grond beschikbaar heeft gesteld. Het ontwerp van de tuin is in samenspraak met de bewoners van het zorgcentrum en de buurt tot stand gekomen. ‘We hopen dat iedereen er regelmatig een bezoekje brengt. Het is een mooie plek om elkaar te ontmoeten’.

 

Tekst gaat verder onder foto

 

Fotograaf: Henk de Reus

Waterrijck, gevestigd aan de Lessestraat 8, is met 42 bewoners en ruim 80 medewerkers een kleinschalig woonzorg

centrum voor ouderen. Met regelmaat worden er bijzondere activiteiten georganiseerd voor de bewoners. De kapper en pedicure komen iedere week langs en er worden allerlei activiteiten aangeboden. Onder hetzelfde dak is, naast de apotheek, fysiotherapie en huisarts ook het ontmoetingscentrum: dagbesteding voor thuiswonende ouderen met dementie.

 

Geïnteresseerden (senioren en hun familie of verzorgers) kunnen een afspraak maken voor een uitgebreide rondleiding. Neem contact op met Jessica Niesing: j.niesing@vivazorggroep.nl