Hoogste punt De Loet bereikt!

31-01-2014

Op vrijdag 31 januari is het hoogste punt van de nieuwbouw van De Loet van ViVa! Zorggroep in Heiloo bereikt. Nadat het ‘bouwpersoneel’ was toegesproken door wethouder Jacob Ouderkerken en bestuurder Lucien van Ruth is er een grote print van de nieuwe De Loet onthuld door beide heren. Daarna was er erwtensoep met worst voor de genodigden. Het bouwpersoneel mocht, traditiegetrouw, de envelop met inhoud in ontvangst nemen.
Van de feestelijkheden is een filmopname gemaakt, die aan de bewoners, wonende in de tijdelijke huisvesting van De Loet, wordt vertoond.

 

Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe De Loet. Met dit nieuwe woonzorgcentrum wordt de kwaliteit van de leefomgeving in de gemeente Heiloo verhoogd. Het is een plek waar oudere mensen op een prettige manier zolang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen, maar waar ook zorgafhankelijke doelgroepen een goede woonplek krijgen. Daarnaast biedt het woonzorgcentrum in De Loet (zorg)voorzieningen waar ook omwonenden gebruik van kunnen maken. De nieuwe Loet krijgt dus meer een wijkfunctie.

 

Er komen 124 woningen, waarvan 24 voor de Amberhof (Zorgcirkel) en 64 voor De Loet. Tevens komen er 36 extra twee- en driekamerappartementen in het gebouw. Het restaurant van De Loet, centraal gelegen op de begane grond, krijgt een grote glaspartij met uitzicht op de vijver. Niet alleen bewoners van De Loet kunnen hier straks terecht, maar ook andere inwoners van de wijk. Naar verwachting kunnen de bewoners begin 2015 hun nieuwe woning betrekken.

 

De oude De Loet voldeed niet meer aan de huidige eisen. Omdat renovatie niet mogelijk was moest het worden afgebroken
om de nieuwbouw te kunnen realiseren. Daarom bouwde ViVa! Zorggroep voor de bewoners een tijdelijke huisvesting op het (voormalige) campingterrein Klein Varnebroek in Heiloo.

 

Van de feestelijkheden is een filmopname gemaakt die u hieronder kunt bekijken.

 

 

 

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.