Locatie Strammerzoom feestelijk geopend

16-05-2014

 

16 mei was de feestelijke heropening van onze locatie Strammerzoom aan de Mozartlaan 1B. Lucien van Ruth, bestuurder van ViVa! Zorggroep, opende de locatie met het inschenken van champagne in de champagnetoren. Het eerste glas champagne en felicitaties overhandigde hij vervolgens aan de heer Derksen. Al sinds 1999 is de heer Derksen, 96 jaar oud, woonachtig in Strammerzoom en hiermee de langst wonende bewoner van het woonzorgcentrum. Alle aanwezigen, waaronder wethouder Klijnstra hebben daarna onder het genot van een hapje en drankje genoten van de muziek van David van Aalderen.

 

In Akersloot is vanaf de zomer in 2013 hard gewerkt aan de renovatie met beperkte nieuwbouw. Op 11 maart hebben de bewoners opnieuw hun intrek genomen in het gemoderniseerde complex van Strammerzoom.

In Strammerzoom zijn 32 lichte, moderne en comfortabele appartementen gerenoveerd. De renovatie maakt dat de bewoners langer zelfstandig in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen binnen Akersloot en mensen met een zorgbehoefte een veilige woonomgeving hebben .Het woonzorgcentrum is voorbereid op het leveren van intensieve zorg. Alle appartementen zijn rolstoel- en bedtoegankelijk en op de plaats van het voormalig mortuarium zijn twee nieuwe huiskamers gerealiseerd.. De huiskamers zijn bestemd voor dagopvang voor zowel de bewoners van Strammerzoom als mensen uit de buurt.


Tevens is er voor de bewoners uit Akersloot de mogelijkheid deel te nemen aan de activiteiten, maaltijden en bijeenkomsten in de ontmoetingsplek ‘t Trefpunt’.

 

Strammerzoom is een woonzorgcentrum geworden voor ouderen gericht op de toekomst.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.