Reactie op uitzending NOS journaal

Op maandag 12 september is het onderzoeksrapport van het College voor de Rechten van de Mens 'Is het nu beter bevallen?' verschenen. Dit is een vervolgonderzoek naar discriminatie op het werk van zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Als casus is het verhaal van een voormalig medewerkster van ViVa! Zorggroep in het NOS journaal verschenen, waarin zij aangeeft dat haar contract als gevolg van haar zwangerschap niet is verlengd.

 

Wij hebben onderstaande reactie aan het NOS journaal gegeven:

 

"Als stichting is ons er alles aan gelegen ons aan de wet te houden en al onze medewerkers gelijk te behandelen. Wij betreuren de ontstane situatie en zijn van mening dat wij alles in het werk hebben gesteld om het verschil van inzicht met betreffende, voormalig medewerker, te verhelderen. Het personeelsbestand van onze organisatie bestaat voor circa 85 procent uit vrouwelijke collega’s.

ViVa! is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en bij het verlengen van het contract kijken we zorgvuldig naar het functioneren van onze medewerker. Uit privacy overwegingen gaan wij niet nader in op een individuele sollicitatie."

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.