Stijlvol, kleinschalig en huiselijk wonen in Heerhugowaard

04-12-2013

Op dinsdag 3 december van 15.00 tot 17.00 uur was de feestelijke opening van het stijlvolle Forum II. Burgemeester Han ter Heegde, wethouder Monique Stam – De Nijs, de bestuurder van ViVa! Zorggroep Lucien van Ruth en de eerste bewoner van ViVa! Zorggroep verzorgden samen de openingshandeling: de onthulling van een prachtige collage van portretten in beitstekening van de huidige bewoners. Het feest stond in het teken van Sinterklaas en werd opgeluisterd met twee Pieten.

 

Precies een jaar geleden op 3 december 2012 werd de eerste bewoner in Forum II feestelijk verwelkomd. Op dit moment wonen er dertig mensen op deze bijzondere locatie.   In samenwerking met Koper Vastgoed besloot ViVa! Zorggroep aan de ‘Boulevard van lichaam en geest’ het voormalig kantoorpand om te bouwen tot een verblijfsafdeling waar bewoners met een intensieve somatische zorgbehoefte permanent kunnen wonen.

 

De woonvoorziening bestaat uit twee etages met elk zeventien éénkamerappartementen inclusief een eigen badkamer. Op elke etage zijn twee huiskamers met balkon waar de bewoners gezamenlijk de dag door kunnen brengen. In Forum II ligt het accent op wonen en kleinschaligheid, waarbij de bewoner zoveel mogelijk zichzelf kan blijven zijn.   Naast zorgmedewerkers zijn ook gastvrouwen aanwezig die behalve ondersteuning bij de dagelijkse dingen ook voor een stukje gezelligheid zorgen. Niemand loopt in uniform, want ViVa! Zorggroep wil zo veel mogelijk de huiselijke sfeer benadrukken.

 

Natuurlijk wordt er nauw samengewerkt met zorgpartijen in de buurt.

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.