Transformatie woonzorgcomplex Lommerlust gestart

Het woonzorgcomplex Lommerlust aan de Peperstraat in Beverwijk zal de komende periode volledig getransformeerd worden naar een woonzorgcomplex dat voldoet aan de eisen van deze tijd. Bewoners kunnen daardoor zo lang mogelijk in hun eigen appartement blijven wonen. Ook als de zorg zwaarder wordt.

 

In het afgelopen jaar is in nauwe samenwerking tussen huurder van het pand ViVa! Zorggroep, eigenaar Woonzorg Nederland en renovatieaannemer Van Lith Bouwbedrijf tot op detail een efficiënt bouwplan ontwikkeld voor de renovatie/modernisering van Lommerlust. Daarbij is gezocht naar betaalbare oplossingen met gewenste functionaliteit en goede uitstraling. Daarnaast hebben Woonzorg Nederland en St Jozef Rustoord, eigenaar van de grond onder het pand, overeenstemming bereikt over wijziging van de erfpacht waardoor de transformatie financieel haalbaar werd. De bouwwerkzaamheden zijn sinds 19 maart gaande.

 

Na de renovatie zijn er in Lommerlust nog 104 appartementen: 76 tweekamerappartementen, 4 driekamerappartementen en 24 groeps- en eenkamerappartementen. De 2- en 3-kamerappartementen hebben een eigen woon- en slaapkamer, berging, eigen sanitair en privé buitenruimte. Deze woningen zijn zowel geschikt voor langdurige intramurale zorg alsmede scheiden van wonen en zorg. De 24 groeps- en eenkamerwoningen hebben alle eigen sanitair. De groepswoningen zijn gesitueerd op de begane grond, met directe toegang tot de tuin en voorzien van ruime huiskamers.

 

Naast renovatie van de appartementen worden ook de algemene voorzieningen (m.u.v. de kapel) volledig gerenoveerd. Alle bewoners zijn in 2013 verhuisd naar vervangende huisvesting van hun keuze in andere woonzorgcomplexen van ViVa! Zorggroep. Een deel van de bewoners heeft aangegeven terug te willen keren naar het gerenoveerde Lommerlust. De verwachting is dat de renovatie eind 2014 wordt afgerond, waarna ViVa! Zorggroep het pand weer in gebruik kan nemen.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.