ViVa! Elsanta feestelijk geopend!

23-01-2014

23 januari was de feestelijke opening van de gloednieuwe aanwinst van ViVa! Zorggroep in wonen en zorg in Beverwijk: ViVa! Elsanta. Hayder Erol, wethouder Beverwijk, Aad Leek, bestuurder WoonopMaat, Lucien van Ruth, bestuurder ViVa! Zorggroep en de een na oudste bewoner van ViVa! Elsanta verzorgden samen de openingshandeling. De 200 bezoekers van de opening werden getrakteerd op een enorme aardbeientaart en Imca Marina bracht haar hit ViVa! España ten gehore, maar hierop de tekstvariatie ‘ViVa! Elsanta’.

 

ViVa! Elsanta is een woonvoorziening voor ouderen gericht op de toekomst. In november 2013 zijn 125 bewoners verhuisd van woonzorgcentrum Lommerlust naar het nieuw gebouwde woonzorgcentrum ViVa! Elsanta gelegen aan het President Kennedyplein 225.

 

ViVa! Elsanta heeft 125 appartementen. 62 appartementen in de woontorens boven en 63 appartementen in het woonzorgcentrum ViVa! Elsanta bestemd voor ouderen, variërend in grootte, van eenkamer tot driekamerappartement die licht, modern en comfortabel zijn. De afwerking van de wanden, de verlichting en overig aankleding is geheel aangepast aan de hedendaagse eisen. Op de begane grond is een foyer, biljartruimte en een restaurant genaamd de wintertuin. Op de eerste etage is een recreatieruimte en een patio. Ook zal de fysiotherapie en de dagverzorging van ViVa! Zorggroep er zich vestigen. Daarnaast zijn er drie plaatsen voor kortdurend verblijf. De nieuwbouw aan de Wijkerbaan is strak en eigentijds, de appartementen kwalitatief hoogwaardig en comfortabel.

 

De gebouwen aan de Wijkerbaan ontlenen hun naam allemaal aan een aardbeienras. Rond de wisseling van de 19e eeuw naar de 20e eeuw werd Beverwijk bekend om de aardbeienteelt en dan voornamelijk de verkoop op de veiling. Beverwijk was het middelpunt als marktplaats. Bijnaam voor echte Wijkers is nog steeds: aardbei. Op de plek waar nu de nieuwe Wijkerbaan wordt gebouwd was ooit ook aardbeienteelt.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.