ViVa! wordt nog dementievriendelijker

ViVa! Zorggroep doet mee aan het initiatief om Noord-Holland Noord dementievriendelijk te maken. Steeds vaker ontvangen wij namelijk cliënten met dementie. Voor hen is het belangrijk dat wij én andere bedrijven die zij bezoeken, weten wat we kunnen doen om hen goed te helpen. Zodat zij zo lang mogelijk kunnen blijven deelnemen aan het maatschappelijk leven. Gedurende de campagneperiode van 7 – 27 januari 2019 zetten wij ons daarom in om, samen met tientallen bedrijven en organisaties, Noord-Holland Noord dementievriendelijk te maken.

 

Groeiend aantal mensen met dementie

Noord-Holland Noord telt in 2020 naar verwachting 12.200 mensen met dementie. Door de vergrijzing stijgt dit aantal tot ca. 24.500 in 2040. Zeventig procent van hen woont thuis en neemt deel aan het gewone leven. Zij bezoeken winkels, horeca, maken gebruik van het OV etc.

 

Training

Onze medewerkers volgen de training ‘GOED omgaan met dementie’ zodat ze weten hoe ze dementie kunnen herkennen én op een goede manier helpen. Overigens kan iedereen de gratis training ‘GOED omgaan met dementie’ van 15 minuten volgen op www.samendementievriendelijk.nl/noordhollandnoord.