ViVa Zorggroep benoemt twee nieuwe toezichthouders

Met ingang van 1 oktober zijn Dorine Wekking en Annemiek Rutters benoemd tot toezichthouder bij ViVa! Zorggroep. Dorine Wekking neemt de functie van voorzitter van de Raad van Toezicht op zich. Zij volgt Margrietha Wats op die per 1 oktober als toezichthouder is afgetreden. Margrietha was sinds 2013 toezichthouder bij ViVa! Zorggroep en vanaf 2019 voorzitter van de Raad van Toezicht.

 

Dorine Wekking heeft ruim 25 jaar ervaring als bestuurder en toezichthouder bij private en publieke organisaties in binnen- en buitenland. Zij werkte onder andere als Directeur HR bij Aon, KPN, Shell en Deloitte en was toezichthouder bij ReinierHaga groep en de Hema. Op dit moment is zij voorzitter van Revalidatie Nederland, lid van de Raad van Commissarissen van British Telecom Netherlands en lid van de onafhankelijke auditcommissie van het Ministerie van Financiën.

 

Annemiek Rutters is lid van de Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis Dordrecht en verantwoordelijk voor de portefeuille zorg, inclusief regionale (keten)samenwerking, kwaliteit en veiligheid, onderwijs en wetenschap. 

Eerder was zij directeur van Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis en vervulde zij senior managementposities bij onder andere HMC. Zij startte haar carrière bij Eli Lilly en DSM. 

 

De bestuurders Marja Sleeuwenhoek en Peter van Wageningen over deze benoemingen: “We zijn heel blij met de komst van Dorine en Annemiek als nieuwe leden in onze Raad van Toezicht. Hun kennis en ervaring vormen een prachtige aanvulling op die van de overige leden. Margrietha bedanken we voor haar onafgebroken en geweldige inspanningen de afgelopen negen jaar voor ViVa! Zorggroep en voor de prettige samenwerking.”

 

Foto: links Dorine Wekking, rechts Annemiek Rutters