Familias - Nieuwsbrief voor mantelzorgers van mensen met dementie

Mensen die zorgen voor iemand met dementie lopen tegen allerlei praktische en emotionele vragen aan. Speciaal voor hen is er een digitale nieuwsbrief: Familias. Deze tweemaandelijkse nieuwsbrief staat vol handige informatie uit de regio Noord-Holland-Noord.

 

Hoe kun je iemand met dementie helpen bij alledaagse zaken, zoals koken? Wat te doen als iemand door geheugenproblemen niet meer de eigen zaken kan regelen? En wat heeft de regio allemaal aan hulp te bieden? Over zulke vragen gaat Familias, de digitale nieuwsbrief van het Platform Dementie Noord-Holland Noord. In dit platform werken zorg- en welzijnsorganisaties samen om de hulp rond dementie te verbeteren. Het doel van de nieuwsbrief is om mantelzorgers regionale informatie te bieden die hun leven gemakkelijker kan maken. 

 

In de nieuwsbrief staan artikelen over omgaan met dementie en de hulp die u daarbij kunt krijgen. U kunt bijvoorbeeld lezen hoe het er aan toe gaat in een Alzheimer Café, of een digitale zorgsite nu echt zo handig is, hoe je als mantelzorger toch op vakantie kunt, of wat de notaris voor u kan betekenen. Een mantelzorger schrijft een weblog over haar moeder die vanwege dementie in een Alkmaars zorgcentrum woont. Daarnaast vindt u regionaal nieuws over dementie en een overzicht van bijeenkomsten in uw buurt, zoals Alzheimer Cafés. U kunt via Familias bovendien een vraag voorleggen aan andere lezers.  

 

Familias verschijnt elke twee maanden en is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de zorg voor een vriend(in), familielid of partner met dementie. Ongeacht of de verzorgde persoon thuis woont of in een verpleeg- of verzorgingshuis.

 

Abonneren op Familias is gratis en eenvoudig: schrijf u in op www.mantelzorgnieuwsbrief.nl.