Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)

Vanaf 22 mei 2023 kunt u naast de ‘MijnViva’ omgeving ook medische informatie via uw persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) inzien. Het verschil tussen de ‘MijnViva’ omgeving en het PGO is dat u in het PGO ook uw medische informatie van andere zorgverleners kunt inzien die hierop zijn aangesloten. Hieronder leggen wij u uit hoe dit werkt.

 

Persoonlijke gezondheidsomgeving
Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of website. In een PGO verzamelt u uw medische gegevens. Ook kunt u gegevens toevoegen die u zelf meet, zoals bloeddruk, temperatuur of gewicht. U hebt hiermee toegang tot informatie die voor u van belang is.

In een PGO kun u uw medische gegevens verzamelen. Deze gegevens staan in de computer bij verschillende zorgverleners. Via DigiD maakt u verbinding met uw zorgverlener. Daarna haalt u een kopie van uw gegevens op een veilige manier naar uw PGO.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website www.pgo.nl deze website is opgezet door de Patiëntenfederatie Nederland en hier vindt u filmpjes en informatie over wat een PGO is en hoe het werkt.