Persoonsgerichte zorg

ViVa! heeft welzijn cliënt hoog in het vaandel

 

Hoe begint u de dag? Met een lekkere verse kop koffie en een broodje? Of eerst tandenpoetsen en onder de douche? Zoals u dat thuis doet, doet u dat ook als u in een van de woonzorgcentra van ViVa! gaat wonen.

 

Juist wanneer we kwetsbaarder worden en merken dat lichaam of geest beperkingen geven, willen we ons veilig en vertrouwd voelen en steun ontvangen om de voor ons bekende gewoontes in het dagelijks leven voort te zetten. Ook op latere leeftijd leiden we het liefst zoveel mogelijk ons leven zoals we altijd gewend zijn. ViVa! stelt graag alles in het werk om mensen hierbij te ondersteunen samen met familie/vrienden en vrijwilligers. De medewerkers van ViVa! krijgen in hun werk de ruimte om de cliënt onmisbare, persoonlijke aandacht te geven. Uit profielgesprekken met cliënten, hun familie en medewerkers, ontstaan mooie initiatieven. Vragen die daarbij gesteld worden zijn: ‘wat zijn uw wensen voor alle dag, waar komt u vandaan, wat bent u gewend, vindt u prettig en waar wilt u zich mee bezighouden, wat vindt u belangrijk’.

 

Tijdens zo’n gesprek kunnen medewerkers echt kennis maken met de cliënt en zijn/haar familie om samen te komen tot een zinvolle daginvulling op maat voor de cliënt. Op grond van dit profielgesprek ontstaat onder andere een individueel dagbestedingsplan met, afhankelijk van de wens, een dagindeling met individuele en groepsgerichte activiteiten. Als cliënten bij ons komen wonen, gaan we in gesprek met degenen die het dichtst bij hen staan. Om hen te leren kennen en ook om te komen tot een goede samenwerking, zodat de cliënt bij ons zoveel mogelijk het leven kan continueren zoals hij dat thuis gewend was. We hebben daar de mantelzorger en de meest belangrijke personen voor onze cliënt hard bij nodig. Zij kennen onze cliënt zoals hij was én wil zijn en zijn daarom voor de medewerkers van ViVa! onmisbaar bij het invullen van het dagelijks leven.

 

Vol trots en zeer professioneel, zijn de ViVa! medewerkers aan de slag om onze bewoners en de ouderen die nog zelfstandig wonen, een zinvol bestaan te geven, een zinvolle dag invulling. Het project Waardigheid & Trots, waar ViVa! aan deelneemt, geeft een extra kans én werkt stimulerend om ouderen te laten participeren in de keuzes van alle dag. Samen maken we ons sterk voor initiatieven die ontstaan na de gesprekken. Door samenwerking zorgen we voor kwaliteit van leven, een prettig en beschermd gevoel en een lach op het gezicht. 

 

- +