Jose, Wijkziekenverzorgende

Ik ben Jose en werk al 17 jaar met veel plezier bij ViVa! Ik heb eerst 2 intramurale stages gelopen bij ViVa! wat ik heel leuk vond. In de vakantieperiode kon ik blijven werken, zo kreeg ik steeds meer urenuitbreiding en uiteindelijk een vast contract! Ik werk nu zes jaar als Wijkziekenverzorgende in de Thuiszorg. Ik vond het in het begin een grote overgang naar de Thuiszorg, is toch heel anders, maar nu zou ik niet meer weg willen. Heb het erg naar mijn zin!

 

Wat maakt jouw werk leuk?

Ik vind de verantwoordelijkheid die je hebt in de Thuiszorg groot en daarom juist erg leuk. Ook is de betrokkenheid bij je klanten groot, je bouwt echt een band op. Je bent bij de mensen te gast en gaat in overleg wat zij willen, behoefte aan hebben. Ook heb je nu genoeg tijd om bijvoorbeeld samen in gesprek met de huisarts te gaan. Dit komt omdat we nu in kleine zelfsturende teams werken. Er is meer rust en je kunt ook echt met aandacht voor je klanten werken.

 

Hoe is ViVa! Zorggroep als werkgever?

ViVa! vind ik een hele goede werkgever, ik voel me veilig, er zijn korte lijnen en de mogelijkheden voor scholing zijn goed. Je kunt jezelf altijd verder professionaliseren op bijvoorbeeld psychiatrie. Het aanbod van opleidingen is goed.

 

Wat betekent de kernwaarde Persoonlijk voor jou?

Werken in de Thuiszorg is heel persoonlijk. Je bouwt een vertrouwensband op met de cliënt, familie en huisarts. Door de goede band is het soms ook moeilijk als je bij een klant bent geweest, die niet lang te leven meer heeft. Dan moet ik wel even slikken en hard “Marco Borsato” in de auto aanzetten.

 

“De zorg is geen moeten voor mij,

goede zorg leveren zit gewoon in me”

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.