Sandra, Leerling Helpende

Waarom heb je gekozen voor deze opleiding?

Nadat ik een tijdje in de huishoudelijke zorg bij ViVa! heb gewerkt, wilde ik graag weer leren en meer uitdaging. De verhalen en levenservaring van ouderen vond ik altijd al interessant en daarom koos ik voor een opleiding in de ouderenzorg.

 

Wat maakt jouw werk leuk?

Ik geniet als cliënten tevreden zijn met wat ik voor ze gedaan heb. Je hebt leuke gesprekken met ouderen en het is gezellig. Je werkt zelfstandig en maakt je eigen keuzes.

 

Wat is minder leuk of moeilijk?

Soms is het lastig als de cliënt niet lang meer te leven heeft en dan keuzes moeten maken. Ik probeer dan een luisterend oor te bieden en dat is vaak voldoende.

 

Hoe is het om in een team te werken?

Dat was wel even wennen, omdat ik gewend was om alleen te werken. Het is wel fijn dat je werk goed met elkaar kan afstemmen en een uitdaging om met elkaar voor het optimale te gaan.

 

Hoe is het om werken en leren te combineren?

Doordat mijn kinderen al wat ouder zijn kan ik nu makkelijker mijn prioriteiten stellen. Hobby’s komen even op een lager pitje, maar dat vind ik niet erg. Op school zijn het niet meer de ouderwetse groepslessen met een docent voor de klas. Je zoekt zelf meer uit en werkt heel zelfstandig. Thuis doe je al het voorbereidend werk, zoals: een POP/PAP (persoonlijk ontwikkel/actieplan) maken en de vakken Nederlands en rekenen.  Ik kan het goed combineren.

 

Heb je ambities?

Ik heb het advies gekregen om door te gaan naar niveau 3 (Verzorgende IG) maar heb het erg naar mijn zin in deze functie. Want ik ben graag lekker praktisch bezig.

  

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.