Werken & leren

Werken & leren

Kwaliteit van opleiden

Op het gebied van onderwijs en opleidingen heeft ViVa! Zorggroep een uitgesproken taak. Wij hebben daarvoor een eigen ViVa! Opleidingscentrum die staat voor goede kwaliteit in onderwijs en opleiden. Om deze kwaliteit te waarborgen zijn wij aangesloten bij SBB. Met de afgegeven erkenningen behoort ViVa! Zorggroep tot een erkend leerbedrijf.

 

Al jarenlang leiden wij leerlingen op tot professionals. Voor de beroepsopleidingen werken wij onder andere samen met het Novacollege, het Horizon College en Hogeschool Inholland.

 

Het ViVa! Opleidingscentrum biedt voor leerlingen en stagiaires veel mogelijkheden om te leren. Tijdens de beroepsopleiding die je kiest, werk je op verschillende locaties/ werkvelden in een woonzorgcentrum, een verpleeghuis of thuiszorg.

 

Elke twee jaar vindt er een enquête plaats onder leerlingen en stagiaires met betrekking tot het leerklimaat. Afgelopen jaar scoorden wij met een gemiddelde van 7,3 beduidend hoger in vergelijking met andere deelnemende instellingen.

 

Deskundigheid

Door middel van workshops, cursussen en trainingen, deskundigheidsbevordering en het lezen van vakliteratuur kun je behaalde vakbekwaamheid bijhouden en vergroten. Onze adviseurs Werkplekleren & Opleiden ondersteunen jou en je team zoveel mogelijk op de werkplek bij het leren en ontwikkelen. Daarnaast beschikken we over diverse leslokalen waar trainingen worden gegeven en een skillslab (praktijklokaal) waar je laagdrempelig je klinische vaardigheden kunt onderhouden en oefenen.

 

Doorstromen

Bij Viva! stimuleren we medewerkers om door te stromen naar een andere opleiding. Wij hebben verkorte opleidingen voor Helpende naar verzorgende IG, van Verzorgende IG naar Verpleegkundige niveau 4 en van Verpleegkundige niveau 4 naar HBO-V. Deze BBL opleidingen starten twee keer per jaar; in februari en augustus/september. Meer informatie over de opleidingen kun je vinden onder het kopje BBL. 

 

Locatie

Het ViVa! Opleidingscentrum bevindt zich op het Maltezerplein 29 te Heemskerk.

 

Beroepsopleidingen BBL = Beroeps Begeleidende Leerweg / werken en leren

Wil je graag werken in de zorg en welzijn? Weet je van aanpakken, wil je graag iets betekenen voor oudere mensen en ben je op zoek naar een afwisselende baan met leuke collega's? Volg dan een opleiding voor verzorgende IG of verpleegkundige niveau 4 binnen ViVa! Zorggroep.

 

Werken en leren combineren

In samenwerking met het ROC Nova College te Haarlem verzorgen wij  verschillende BBL opleidingen, waarbij in de praktijk werkervaring wordt opgedaan. Je gaat regelmatig naar school (meestal is dat één dag per week) en de resterende tijd werk je in de praktijk. Onze werkbegeleiders en praktijkopleiders ondersteunen je hierbij. Deze opleidingen bieden een mooie kans om te leren terwijl je werkt en meteen al een salaris verdient.

 

Binnen ViVa! Zorggroep kun je het praktijkgedeelte van de volgende beroepsopleidingen volgen:

-          MBO Verzorgende IG, niveau 3

-          MBO Verpleegkundige, niveau 4

 

Elke opleiding bestaat uit verschillende periodes en afhankelijk van de opleiding werk en leer je op verschillende locaties (verpleeghuis, woonzorgcentrum en de thuiszorg).

 

Ons aanbod

Werken in de zorg motiveert; zorg geven die nodig is én het voor mensen zo prettig mogelijk maken. Dat kan alleen als je het zelf ook naar je zin hebt. Daarom staan bij ons plezier in het werk, goede onderlinge communicatie, uitstekende begeleiding door werkbegeleiders en prima arbeidsvoorwaarden voorop.  Daarnaast bieden wij:

 • Volledige vergoeding van de opleiding (lesgeld, boekengeld, reiskosten van en naar school worden betaald) 
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform CAO VVT
 • Leerarbeidsovereenkomst van 27 uur per week voor de duur van de opleiding (24 uur praktijk en 3 uur school)
 • Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen
 • Deelname in het pensioenfonds PGGM

 

Extra Informatie

Ben je er nog niet zeker van of een BBL opleiding wat voor je is of heb je andere vragen? Stuur dan een mail naar Pauline Schouten via p.schouten@vivazorggroep.nl.   

  

 

Beroepsopleidingen BOL = Beroeps Opleidende Leerweg / stage en leren

Wil je stage lopen binnen ViVa! Zorggroep? Wij hebben verschillende mogelijkheden voor je.

 

Stage en leren

In samenwerking met het ROC Nova College te Haarlem en ROC Horizon College verzorgen wij stages van verschillende BOL opleidingen, waarbij  tijdens de stage werkervaring wordt opgedaan. Je gaat regelmatig naar school, 2 á 3 dagen per week en loopt 2 á 3 dagen in de week stage in de praktijk. Onze werkbegeleiders en praktijkopleiders ondersteunen je hierbij. Deze opleidingen bieden je een mooie kans om ervaring op te doen in meerdere zorgsettings.

 

Binnen ViVa! Zorggroep kun je een stage vanuit de volgende beroepsopleidingen doorlopen:

 • MBO Helpende Zorg en Welzijn, niveau 2 
 • MBO Verzorgende IG, niveau 3
 • MBO Medewerker Maatschappelijke Zorg, niveau 3
 • MBO Verpleegkundige, niveau 4

 

Ons aanbod

 • Deskundige begeleiding van werkbegeleiders
 • Boventallig werkzaam binnen een team.
 • Veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen
 • Je ontvangt een stagevergoeding conform de CAO VV&T

 

Aanvraag stage

Binnen het opleidingscentrum is een stageplanner werkzaam die verantwoordelijk is voor de plaatsing van alle leerlingen en stagiaires binnen alle teams/ locaties van de ViVa! Zorggroep.

 

Indien je een opleiding volgt bij het Novacollege, Horizoncollege of Hogeschool Inholland, dan worden de stageplaatsen toegewezen door het opleidingsinstituut in overleg met de stageplanner van het ViVa! Opleidingscentrum.

 

Stageaanvragen die buiten de reguliere opleidingsinstituten vallen, kun je mailen naar: m.pistone@vivazorggroep.nl

 

Geef hierbij aan:

 • Om welke opleiding het gaat (via welk opleidingsinstituut, opleidingsrichting en niveau)
 • Voor welke periode
 • Duur van de stage
 • Stagedagen
 • Leerdoelen en stageopdracht

 

Voor meer informatie over andere stagemogelijkheden of oriënterende stage zie overige stages

ViVa! Zorggroep biedt ook stagemogelijkheden voor geïnteresseerden vanuit de volgende opleidingen:

 

 •  Verpleegkunde opleiding (HBO-V)
 • Paramedische opleidingen
 • Medisch studenten
 • Facilitaire Dienst
 • Maatschappelijke werk
 • Sociaal pedagogisch medewerker (MBO)
 • Administratieve, secretariële, financiële en juridische opleidingen
 • HRM/ Personeelszaken

 

Heb je interesse om bij ons stage te lopen? Wij ontvangen graag je sollicitatiebrief, CV en een duidelijke omschrijving van je stagewensen en de gewenste stageduur per mail via: m.pistone@vivazorggroep.nl

 

Oriënterende stages (snuffelstages)

Zit je op een middelbare school dan ben je verplicht om oriënterende stages te lopen in verschillende werkvelden. Je krijgt zo meer inzicht in de verschillende beroepskeuzes die gemaakt kunnen worden.

 

Wil je wel eens ervaren hoe het is om te werken in de zorg? Bij ons kun je gedurende een periode van één of meerdere dagen meelopen op diverse locaties. De werkzaamheden vinden vooral plaats in een huiskamer of afdelingskeuken en je zult geen directe persoonlijke zorg verlenen aan de cliënten.

 

De inschrijving van deze stage verloopt grotendeels via de scholen. Maar als je zelf een verzoek wilt indienen, dan kan dat via de mail aan: m.pistone@vivazorggroep.nl

 

Vergeet vooral niet om aan te geven:

 • Om welke opleiding het gaat (via welk opleidingsinstituut, opleidingsrichting en niveau)
 • Voor welke periode
 • Duur van de stage
 • Stagedagen
 • Leerdoelen en stageopdracht

 

Bij ViVa! kan je gedurende je hele loopbaan blijven werken en leren. Daarnaast verandert de zorg natuurlijk ook continu. Daarom hebben wij voor jou als professional diverse cursussen en trainingen ontwikkeld, waarmee jij je deskundigheid kan waarborgen en verhogen.

 

De meeste cursussen en trainingen duren een aantal dagen of dagdelen. Dit is alvast een greep uit ons aanbod:

 • Tillen en verplaatsen voor de ergocoach
 • Persoonlijk leiderschap
 • Werkbegeleiding
 • Weerbaarheidtraining
 • Psychiatrie
 • Dementie

 

Professionalisering

ViVa! Zorggroep is zeer actief met professionalisering van verpleegkundigen, verzorgenden en helpenden. We hebben een leerplein met een opleidingscarrousel met diverse leeractiviteiten zodat zorgprofessionals altijd beschikken over de juiste kennis en vaardigheden om nog beter kunnen voldoen aan de wensen en behoeften van de cliënt.

 

E-learning

Bij ons kun je je kennis en vaardigheden onderhouden en uitbreiden via E-learning. Leren op afstand, op het moment dat het jou uitkomt en in je eigen tempo. Zo beschik je altijd over actuele kennis wanneer jij het nodig hebt en ben je goed uitgerust om met de dagelijkse kwesties in jouw vakgebied om te gaan.

 

De scholing op voorbehouden handelingen in het kader van de wet BIG wordt ook via E-learning aangeboden. De theorie volg je waar en wanneer jij maar wilt en vervolgens bepaal jij zelf wanneer dit praktisch getoetst wordt. Je persoonlijke portfolio kun je bijhouden via het systeem. Kortom: digitaal leren en registreren.

 

filmpje E-learning

 

- +
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.