Heiloo-Overkerck

24 februari 2016:

Uitkijkpost d.d. 17-02-2016

 

 

11 januari 2016:

 

 

 N.B: De bewoners verhuizen in de tweede helft van 2017 terug naar de nieuwbouw van Overkerck.

 

2 december 2015:

 

Om de nieuwbouw van Overkerck mogelijk te maken, zijn de bewoners in de week van 23 tot 27 november 2015 naar de tijdelijke huisvesting Varnebroek verhuisd. De dagverzorging is sinds 21 november 2015 gehuisvest in Varnebroek. ViVa! Zorggroep heeft Varnebroek al in 2012 als tijdelijke huisvesting gerealiseerd om de nieuwbouw van zowel De Loet als Overkerck mogelijk te kunnen maken.

 

De omwonenden zijn tijdens een informatieavond op 2 november jl. geïnformeerd over de nieuwbouwplannen.

 

28 oktober 2015:

 

Start voorbereiding nieuwbouw woonzorgcentrum Overkerck

 

De bewoners, hun mantelzorgers, medewerkers en vrijwilligers van Overkerck zijn deze week geïnformeerd over het besluit tot nieuwbouw van hun woonzorgcentrum, dat onderdeel is van ViVa! Zorggroep. In december 2015 starten de sloopwerkzaamheden om plaats te maken voor een volledig nieuw woonzorgcentrum dat in de 2e helft van 2017 weer in gebruik wordt genomen.

 

In totaal bestaat het huidige Overkerck uit 64 eenkamer appartementen. In de nieuwbouw worden 68 volwaardige 2-kamerappartementen (zorgwoningen) gerealiseerd. Hierbij wordt rekening gehouden met de hogere zorgvraag door alle appartementen bed toe- en doorgankelijk te maken, te voorzien van alarmering en drempelvrij te houden. Op de begane grond wordt een restaurant, met kookstudio, gerealiseerd. Aan het restaurant grenzen twee multifunctionele ruimten, de ontvangstbalie en de ondersteunende ruimten voor zorg- en dienstverlening. Alle huidige bewoners kunnen straks terugkeren naar de nieuwbouw van Overkerck.

Om de nieuwbouw van Overkerck mogelijk te maken, verhuizen de bewoners in de week van 23 tot 27 november a.s. naar de tijdelijke huisvesting Varnebroek.

In 2012 heeft ViVa! Zorggroep de tijdelijke huisvesting Varnebroek gerealiseerd om de nieuwbouw van zowel De Loet als Overkerck mogelijk te maken. Woonzorgcentrum De Loet is begin dit jaar afgerond als nieuwbouwproject en daardoor is de tijdelijke huisvesting Varnebroek beschikbaar voor de bewoners van Overkerck. ViVa! Zorggroep bereidt ook nu de verhuizing naar Varnebroek zorgvuldig voor, zodat deze ingrijpende gebeurtenis zo voorspoedig mogelijk kan verlopen voor de bewoners van Overkerck. Ook de dag verzorging verhuist mee naar de tijdelijke huisvesting.

 

Het naastgelegen restaurant Klein-Varnebroek is de centrale ontmoetingsplek. ‘s Morgens en ‘s middags kunt u hier uw koffie of thee drinken en 's middags uw warme maaltijd nuttigen. Uiteenlopende activiteiten worden georganiseerd zoals handwerken, zitdansen, creatieve activiteiten en muziekactiviteiten, kienen en film kijken. In de winkel kunt u terecht voor uw dagelijkse boodschappen. Verder is er een kapsalon en een fysiotherapeut aanwezig.
De appartementen bestaan uit een woonkamer/slaapkamer en een aparte douche/wc. Deze appartementen zijn zowel beschikbaar voor mensen met een indicatie als voor mensen die een appartement willen huren. Huisdieren zijn welkom, u zult hiervoor wel zelf, of uw familie, moeten zorgen. 

Informatiebijeenkomst direct omwonenden Overkerck

PDF DocumentNieuwsbrief editie 1 - omwonenden Overkerck Stationsweg dd 8 januari 2016.pdf

 

maandag 2 november 2015

 

Voorbereidende werkzaamheden nieuwbouw Overkerck 

- Graven van proefsleuven en het verwijderen van bossages

 

vanaf november 2015

 

Verhuizing dag besteding

 

zaterdag 21 november 2015

 

Verhuizing bewoners Overkerck naar Varnebroek

 

van 23 tot 27 november 2015

 

Start sloop oudbouw Overkerck

PDF DocumentBrief omwonenden Overkerck uitvoering sloop 25 nov 2015.pdf

 

vanaf december 2015

 

Start nieuwbouw

 

maart 2016

 

Terug verhuizing naar nieuwbouw Overkerck

 

tweede helft van 2017

 

   

 

Locatie Overkerck is tijdelijk gehuisvest op een andere locatie in Heiloo i.v.m. nieuwbouw:

De Omloop 22C 

1852 RJ Heiloo

T: 088 - 995 76 75
E: info@vivazorggroep.nl

 

 
 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.