Ontruimen appartement na overlijden/vertrek

Opzeggen

U kunt op elke dag van de maand de huur van uw woning opzeggen:

  1. schriftelijk: ViVa! Zorggroep t.a.v. afd. Wonen, Postbus 95, 1960 AB Heemskerk
  2. per e-mail: wonen@vivazorggroep.nl

    

Opzegtermijn

De opzegtermijn is minimaal één maand en kan alleen op werkdagen ingaan. Zegt u bijvoorbeeld op 18 april de huur op, dan levert u 18 mei uw woning aan ons op. Valt 18 mei in het weekend of op een feestdag, dan is de oplevering de eerstvolgende werkdag.

U krijgt van ons een bevestigingsbrief van de opzegging, binnen drie werkdagen nadat u de huur heeft opgezegd. In deze brief staan alle afspraken. Hierin staat ook tot welke datum u de huur moet betalen.

 

Voorinspectie

Zegt u de huur op, dan maken wij met u een afspraak voor een inspectie. Tijdens deze afspraak inspecteert u samen met onze medewerker het appartement. Er worden afspraken gemaakt hoe de woning moet worden opgeleverd. Eventuele herstelwerkzaamheden kunt u zelf doen of door ons laten verzorgen. In het laatste geval brengen wij u kosten in rekening, deze worden vastgelegd op het woningopnameformulier.

 

Overname

Als er een nieuwe huurder bekend is, dan kunt u afspraken maken over de overname van bijvoorbeeld een laminaatvloer. Een overnameformulier ontvangt u bij de 1ste opname (schouw).

 

MS Word Documentrichtlijnen bij beeindiging bewoning def.docx