Huren mét zorgindicatie

Thuis voelen en thuis zijn. Omringd door vertrouwde mensen, meubilair, geuren en kleuren. In een comfortabele en veilige omgeving waarin ruimte is voor invulling van uw eigen woon- en leefstijl. Je thuis voelen omdat het je thuis is. Dát is wonen bij en/of met ondersteuning van ViVa! Zorggroep.

 

Onze woonzorgcentra  en verpleeghuizen zijn zo ingericht dat uw privacy gewaarborgd is. Zowel bewoners als medewerkers wonen, leven en werken naast en met elkaar en respecteren elkaars privacy. Waar u ook woont binnen een van onze huizen, u woont veilig én midden in de samenleving. Elk centrum heeft daarbij zijn eigen identiteit en participatie in de wijk. In onze centra ontvangt u alle zorg en dienstverlening, die u nodig heeft. Kijk bij de aanvullende diensten wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast hebben alle woonzorgcentra een uitbureau die activiteiten organiseert.

 

Bij ViVa! Zorggroep kunt u met al uw wensen terecht op het gebied van wonen, zorg en welzijn.

 

Om bij ViVa! Zorggroep te komen wonen is een ZZP (via het CIZ) nodig, zie ‘Wonen mét verblijfsindicatie’. Slechts in zeer incidentele gevallen wordt een appartement verhuurd aan senioren met een lager profiel of die niet een dergelijke indicatie van het CIZ hebben, maar zorg ontvangen uit bijvoorbeeld de zorgverzekeringswet. 

Momenteel richt de ViVa! Zorggroep zich echter op het plaatsen van cliënten mét een indicatie (ZZP) van 5 of hoger.

 

Is er toch sprake van huur dan geldt een aantal aanvullende zaken en voorwaarden;

1. De aanvullende dienstverlening zoals maaltijden, huishouding en activiteiten kunt u naar eigen behoefte bij ons inkopen. Voor het appartement betaalt u standaard huur en woninggebonden bijkomende kosten. 
2. Afhankelijk van uw verzamelinkomen wijzen wij appartementen (passend) toe. Voor 2018 gelden de volgende inkomensgrenzen.
- Is uw inkomen lager dan € 20.900,- en woont u alleen, dan komt u alleen in aanmerking  voor woningen met een
  huur tot € 599,25 per maand. Dit geldt ook voor echtparen met een inkomen tot € 30.150,-.

- Ligt uw inkomen tussen € 20.900,- en € 36.165,- dan komt u in aanmerking voor woningen met een huur tussen
  € 599,25 en € 710,- per maand.

- Voor inkomens boven € 35.739,- geldt dat u huurt boven € 710,- per maand.

3. Afhankelijk van uw voorkeurslocatie zijn de kosten voor de huur respectievelijk tussen € 586,- en € 900,- en de woninggebonden bijkomende kosten € 140,- en € 200,-. Dit maakt het mogelijk om zelfstandig te wonen in of nabij een woonzorgcentrum met de juiste zorg- en dienstverlening in de buurt.
 4. U moet al gebruik maken van thuiszorg (wijkverpleging) in uw huidige woonsituatie. Deze zal op vergelijkbare wijze  worden voortgezet via de zorgverzekeringswet als u bij ons komt wonen.

 

 

- +