Wonen mét verblijfsindicatie

Thuis voelen en thuis zijn. Omringd door vertrouwde mensen, meubilair, geuren en kleuren. In een comfortabele en veilige omgeving waarin ruimte is voor invulling van uw eigen woon- en leefstijl. Je thuis voelen omdat het je thuis is. Dát is wonen bij en/of met ondersteuning van ViVa! Zorggroep.

 

Met een voldoende hoge indicatie kunt u in één van onze woonzorgcentra komen wonen en ontvangt u de zorg die u nodig heeft. Daarnaast hebben wij ook verpleeghuizen waar u terecht kunt met een indicatie.

 

Onze woonzorgcentra  en verpleeghuizen zijn zo ingericht dat uw privacy gewaarborgd is. Zowel bewoners als medewerkers wonen, leven en werken naast en met elkaar en respecteren elkaars privacy. Waar u ook woont binnen een van onze huizen, u woont veilig én midden in de samenleving. Elk centrum heeft daarbij zijn eigen identiteit en participatie in de wijk. In onze centra kunt u alle zorg en dienstverlening krijgen die u nodig heeft. Kijk bij zorg welke producten en diensten dit kunnen zijn. Daarnaast bieden alle woonzorgcentra verenigingen en workshops, uitjes, uitleen van boeken en films en het internetcafé.

 

Bij ViVa! Zorggroep kunt u met al uw wensen terecht op het gebied van wonen, zorg en welzijn.

 

Wonen bij ViVa! Zorggroep met indicatie voor langdurig verblijf

 

De kosten voor opname in een woonzorgcentrum worden grotendeels vergoed uit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Om in aanmerking te komen voor  deze zorg heeft u een indicatie nodig en heeft u te maken met zorgzwaartepakketten (ZZP’S).


In deze pakketten geeft de overheid aan hoeveel hulp of zorg u kunt krijgen. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) stelt de indicatie met ZZP voor u vast. De medewerkers van onze afdeling zorgbemiddeling helpen u graag bij het aanvragen van deze indicatie.

 

U betaalt een eigen bijdrage aan het CAK. Deze eigen bijdrage is inkomensafhankelijk. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) berekent de hoogte van de eigen bijdrage en stuurt u hiervoor een rekening. De hoogte van uw eigen bijdrage hangt af van uw inkomen en uw vermogen. Voor meer informatie over uw eigen bijdrage kunt u terecht op de website van het CAK: www.hetcak.nl

Het kan zijn dat er voor het woonzorgcentrum van uw keuze een wachttijd geldt. U wordt dan op de wachtlijst geplaatst en krijgt bericht van ons zodra er een plaats voor u beschikbaar is. De wachttijd verschilt per woonzorgcentrum.

 

Wilt u meer informatie over de wachttijd van de locatie(s) van uw keuze dan kunt u tijdens kantooruren tussen 9.30 uur en 16.00 uur contact opnemen met de afdeling zorgbemiddeling van ViVa! zorggroep op telefoonnummer 088 - 995 86 40 of per e-mail zorgbemiddeling@vivazorggroep.nl

 

 

Als u meer informatie wilt over of interesse heeft in het wonen in één van onze woonzorgcentra, dan kunt u tijdens kantooruren telefonisch contact opnemen met de afdeling Zorgbemiddeling via telefoonnummer 088 - 995 8640.

 

Ook kunt u onderstaande gegevens invullen en dan zal de afdeling Zorgbemiddeling contact met u opnemen.

Gegevens aanvrager

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Gegevens contactpersoon

Vul hier niets in a.u.b.
- +