Wonen met huurcontract

Thuis voelen en thuis zijn. Omringd door vertrouwde mensen, meubilair, geuren en kleuren. In een comfortabele en veilige omgeving waarin ruimte is voor invulling van uw eigen woon- en leefstijl. Je thuis voelen omdat het je thuis is. Dát is wonen bij en/of met ondersteuning van ViVa! Zorggroep.

 

Als gevolg van het scheiden van Wonen & Zorg bieden wij in enkele gevallen ook huurappartementen aan in onze woonzorgcentra. Momenteel richt ViVa! zich vooral op wonen met een CIZ-indicatie. Informeer naar de mogelijkheden en de wachttijden per locatie.

Naast onze woonzorgcentra hebben wij ook verpleeghuizen. Daar kunt u alleen terecht mét een indicatie.

 

Onze woonzorgcentra  en verpleeghuizen zijn zo ingericht dat uw privacy gewaarborgd is. Zowel bewoners als medewerkers wonen, leven en werken naast en met elkaar en respecteren elkaars privacy. Waar u ook woont binnen een van onze huizen, u woont veilig én midden in de samenleving. Elk centrum heeft daarbij zijn eigen identiteit en participatie in de wijk. In onze centra kunt u ook alle zorg en dienstverlening krijgen die u nodig heeft. Kijk bij de aanvullende diensten wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast hebben alle woonzorgcentra een uitbureau die activiteiten organiseert.

 

Bij ViVa! Zorggroep kunt u met al uw wensen terecht op het gebied van wonen, zorg en welzijn.

 

Wonen bij ViVa! Zorggroep zonder indicatie


Voor senioren die geen recht hebben op vergoeding voor het verblijf vanuit de WLZ maakt ViVa! Zorggroep het in enkele gevallen mogelijk om een appartement in een woonzorgcentrum te huren. U wordt daarmee huurder van een appartement en neemt eventuele zorg af van ViVa! Zorggroep. Dit wordt vastgelegd in een overeenkomst zorg & wonen. 

Momenteel richt ViVa! zich echter vooral op wonen met een indicatie. Informeer naar de mogelijkheden en de wachttijden per locatie.

 

De aanvullende dienstverlening zoals maaltijden, huishouding en activiteiten kunt u naar eigen behoefte bij ons inkopen. Dit hangt af van uw zorgindicatie en persoonlijke financiële situatie. Voor het appartement betaalt u standaard huur en woninggebonden bijkomende kosten.

 

Afhankelijk van uw verzamelinkomen wijzen wij appartementen (passend) toe. Voor 2017 gelden de volgende inkomensgrenzen.

  • Is uw inkomen lager dan € 22.200,- en woont u alleen, dan komt u alleen in aanmerking  voor woningen met een huur tot € 592,55 per maand. Dit geldt ook voor echtparen met een inkomen tot € 30.150,-.
  • Ligt uw inkomen tussen € 22.200,- en € 36.165,- dan komt u in aanmerking voor woningen met een huur tussen     
    € 592,55 en € 710,- per maand.
  • Voor inkomens boven € 35.739,- geldt dat u huurt boven € 710,- per maand.

 

Afhankelijk van uw voorkeurslocatie zijn de kosten voor de huur respectievelijk tussen € 586,- en € 900,- en de woninggebonden bijkomende kosten € 140,- en € 200,-. Dit maakt het mogelijk om zelfstandig te wonen in of nabij een woonzorgcentrum met de juiste zorg- en dienstverlening in de buurt.

Als u meer informatie wilt over het huren van een appartement in een van onze woonzorgcentra, dan kunt u tijdens kantooruren telefonisch contact opnemen met de afdeling Zorgbemiddeling via telefoonnummer 088 - 995 8640.

 

Let op: momenteel richt ViVa! zich vooral op wonen met een indicatie. In incidentele gevallen verhuren wij appartementen zonder indicatie. 

 

Met onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor een appartement in één van onze woonzorgcentra. De afdeling Zorgbemiddeling neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op over de mogelijkheden en eventuele wachtlijsten. 

Gegevens aanvrager

Voorletters*
Tussenvoegsel(s)
Achternaam*
Straatnaam*
Huisnummer*
Huisnr. toevoeging
Postcode*
Plaatsnaam*
Geboortedatum*
Geboortedatum partner
Geslacht*
Telefoonnummer*
Telefoonnummer mobiel
Burgerservicenummer aanvrager*
Burgerservicenummer partner
Voorkeurslocatie(s)*
Toelichting
Is er een indicatie voor huishoudelijke hulp?*
Ontvangt u hulp van de thuiszorg?*
Zo ja, van welke organisatie ontvangt u thuiszorg?
Heeft u een indicatie van het CIZ voor de Wet Langdurige Zorg?*

Gegevens contactpersoon

Voorletters
Tussenvoegsel(s)
Achternaam
Telefoonnummer
Telefoonnummer mobiel
Vul hier niets in a.u.b.
- +
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.