Castricum-de Santmark aanleunwoningen

De seniorenwoningen aan De Santmark in Castricum liggen rondom en tegenover het gelijknamige Woonzorgcentrum. Het complex ligt in een groene omgeving, voorzien van wandelpaden, bankjes en een vijver met fontein. De dichtstbijzijnde supermarkt ligt op ongeveer 500 meter afstand. Iets verder komt u in het Dorpscentrum of overdekte winkelcentrum Geesterduin. Voor een enkele boodschap kunt u ook terecht in het winkeltje in het Woonzorgcentrum. Hier vindt u ook een kapsalon, fysiotherapie en het bloedprikpunt.

Het complex bestaat uit 140 woningen, verdeeld over de begane grond en eerste etage. De appartementen op de eerste etage zijn uiteraard met de lift te bereiken.

De appartementen zijn geschikt voor een of twee personen, hebben een ruime woonkamer met open keuken, slaapkamer en een bergruimte en een ruimte badkamer met wasmachineaansluiting.

 

Auto en fiets

Het complex beschikt over voldoende algemene parkeerplaatsen. De gemeente gaat over het plaatsen van eventuele algemene invalidenparkeerplaatsen.

Heeft u een fiets, dan kunt u deze stallen in de algemene fietsenstalling, of als u op de begane grond woont eventueel in uw eigen bergruimte.

 

Faciliteiten De Santmark

Bewoners van De Santmark seniorenwoningen zijn ook van harte welkom om in het restaurant van De Santmark koffie te drinken met medebewoners of de warme maaltijd te gebruiken.

Het Uitbureau van ViVa! Zorggroep organiseert regelmatig diverse activiteiten. U wordt hierover geïnformeerd via het huisblad ‘De Santwijzer’ of kunt voor informatie terecht bij de receptie.

 

Toewijzen woning

Alle seniorenwoningen op De Santmark zijn sociale huurwoningen. Afhankelijk van het inkomen kan er huursubsidie worden aangevraagd. Vanaf 1 januari 2016 moet een sociale huurwoning passend toegewezen worden. Komt u in aanmerking voor een woning op  De Santmark, dan zal een medewerker van het woonteam u informeren over de procedure.

 

Wanneer komt u in aanmerking

U komt voor een seniorenappartement aan De Santmark in aanmerking als de hoofdhuurder 65+ is. U komt in aanmerking voor huurtoeslag wanneer uw inkomen maximaal € 22.100,- bedraagt voor een eenpersoons huishouden en € 30.050,- voor en tweepersoons huishouden. Is uw inkomen hoger dan komt u niet in aanmerking voor huurtoeslag maar kunt u onder voorwaarden wel huren. U heeft geen zorgindicatie nodig. 

 

Aanmelden

U dient zich - kosteloos -  in te schrijven bij het bureau Zorgbemiddeling van ViVa! Zorggroep. Dit kan telefonisch. Wilt u eerst meer informatie, neem dan contact op met de afdeling wonen via telefoon 088 – 995 8000 of mail naar wonen@vivazorggroep.nl

 


Aanleunwoningen
de Santmark 1 

1901 WZ Castricum

T: 088 – 995 8000
E: wonen@vivazorggroep.nl 

 

 

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.