Heemskerk-Kleinschalig Wonen Westerheem

Naast het woonzorgcentrum Westerheem bevinden onze twee locaties voor beschermd wonen. Gelegen in een mooi park, voorzien van wandelpaden, bankjes en visvijver met fontein. Het centrum van Heemskerk ligt op 500 meter. Op 100 meter afstand vindt u een bushalte en het dichtstbijzijnde NS-station is Heemskerk.

De twee woningen bieden ruimte aan zeven psychogeriatrische bewoners. Zij hebben allen een eigen appartement en maken gebruik van een gezamenlijke grote huiskamer waar samen geleefd wordt. Persoonlijke aandacht, samen lachen, samen huilen, maar vooral samen leven is het motto. Gewoon dát doen wat je thuis gewend bent. Bijvoorbeeld de was doen en opvouwen, de maaltijd bereiden en genieten, gezellig een kopje thee of koffie drinken en een praatje maken.

 

Regelmatig wordt een dagje uit georganiseerd. Ondersteuning, begeleiding en structuur zorgen onder meer voor het ‘thuis’gevoel. De bewoners worden gestimuleerd om zo veel mogelijk zelf te doen, het meehelpen met dagelijkse huishoudelijke werkzaamheden, de lichamelijke verzorging, ontbijten, tafel afruimen, koffie drinken en het eten voorbereiden. Bewoners nemen deel aan de activiteiten die het Uitbureau ViVa! la Vie van Westerheem organiseert. De familie of mantelzorgers zijn nauw betrokken bij de zorg.

Kleinschalig Wonen 1:

Johan Brouwerstraat 10                           T. 088 - 995 7291

 

Klik hier voor de routebeschrijving en OV-informatie via Google maps

 

 

Kleinschalig Wonen 2:

Westerheem 242       

T. 088 - 995 7292

 

Klik hier voor de routebeschrijving en OV-informatie via Google maps

      

E. info@vivazorggroep.nl 

 

Wilt u de informatie over Beschermd Wonen nog eens nalezen? Hieronder kunt u de informatiebrochure downloaden.

 

 

 

 

- +