Dagbehandeling

Als u zelfstandig woont en u heeft lichamelijke of geestelijke beperkingen of klachten, dan kunt u naar onze dagbehandeling komen. Bijvoorbeeld als u moet revalideren na een CVA, een operatie, zoals een nieuwe heup, of als u de ziekte van Alzheimer heeft. U kunt, gedurende één of meerdere dagdelen per week, in één van onze woonzorgcentra terecht voor dagbehandeling. Samen met uw behandelaars werkt u aan uw herstel. Of -als herstel niet mogelijk is- leert u om te gaan met uw beperking, zodat u weer zo goed als mogelijk kunt functioneren. Ook kunt u deelnemen aan activiteiten en de maaltijd gebruiken in het verpleeghuis of woonzorgcentrum.

 

De dagbehandeling in verpleeghuis Meerstate heeft een groep voor revalidatie / meerzorg, NAH (niet aangeboren hersenletsel) problematiek, jong dementerenden én mensen met andere chronische zorgvragen. Meer informatie over de dagbehandeling Meerstate vindt u in de brochure.

 

Ook interessant voor u

 

Een behandeling is voor iedereen verschillend. U kunt van alle ondersteuning gebruik maken, zoals ergotherapie, logopedie, fysiotherapie, psychologische- en activiteitenbegeleiding. Daarnaast is er ook aandacht voor dagelijkse bezigheden zoals eten, verzorging, lopen, opstaan, naar het toilet gaan en het uitoefenen van hobby’s. Alles om u weer voor uzelf te laten zorgen. U kunt individuele therapie krijgen, maar ook deelnemen aan groepstherapieën. Samen met u stellen wij een zorgplan op. Hierin leggen wij vast welke zorg u nodig heeft en wat u zelf kunt doen. Dit plan bespreken wij regelmatig met u.

 

 • Zorg
 • Activiteiten
 • Behandeling
  • Ergotherapie
  • Fysiotherapie
  • Psychologische hulp
  • Maatschappelijk werk
  • Muziektherapie

Voor dagbehandeling heeft u een indicatie nodig, die wordt vastgesteld door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Voor deelname aan de dagbehandeling en voor het vervoer van en naar huis wordt een eigen bijdrage gevraagd door het centraal administratiekantoor (CAK). Dit is een inkomensafhankelijke bijdrage die automatisch door het CAK wordt geïnd. Voor meer informatie over uw eigen bijdrage kunt u terecht op de website www.hetcak.nl

Bij onderstaande locaties van ViVa! Zorggroep kunt u terecht voor dagbehandeling. 

 

Het kan zijn dat er voor de locatie van uw keuze een wachttijd geldt. U wordt dan op de wachtlijst geplaatst en krijgt bericht van ons zodra er een plaats voor u beschikbaar is. Er is op dit moment geen wachttijd. 

 

Heemskerk:
Verpleeghuis Meerstate

 • Openingstijden:
  maandag t/m vrijdag van 10.00-15.30 uur

 

Uitgeest

Woonzorgcentrum Geesterheem

 • Openingstijden:
  maandag t/m vrijdag van 10.00-16.00 uur

Wilt u de informatie over de mogelijkheden van dagbehandeling NAH, revalidatie en meerzorg nog eens nalezen? Hieronder kunt u de voorlichtingsbrochure 'Dagbehandeling NAH, revalidatie en meerzorg' downloaden.

 

 

 

- +
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.