Hulp bij verliesverwerking

Bij verlies denken we vaak in de eerste plaats aan het door de dood verliezen van een dierbaar persoon. Maar ook echtscheiding, het verlies van werk of gezondheid zijn vormen van verlies. Ook door het verblijf in een verpleeghuis of woonzorgcentrum kunt u het gevoel hebben de regie over het eigen leven kwijt te zijn. Deze verliesverwerking vraagt extra aandacht. 

 

Ook interessant voor u

Elke situatie waarin we iets verliezen, kan worden gevolgd door een rouwproces, waarbij het mogelijk is dat eerdere niet verwerkte ervaringen terugkomen door het recente verlies. Als u denkt dat u hulp of begeleiding nodig heeft bij de veranderingen in uw leven, dan kunt u dit met onze psycholoog, maatschappelijk werker en/of geestelijk verzorger bespreken. U kunt deze begeleiding met individuele gesprekken invullen of in gespreksgroepen. Uw familieleden kunnen ook een beroep doen op professionele hulp.

 

In samenwerking met de cliëntenraden vinden op de meeste vestigingen van ViVa! Zorggroep met regelmaat herdenkingsbijeenkomsten plaats, waarin overleden bewoners herdacht worden.

Voor cliënten die wonen in een van de huizen van ViVa! Zorggroep is de hulp bij verliesverwerking kosteloos.

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het verzorgend personeel.

- +