Modulair Pakket Thuis

Met het Modulair Pakket Thuis (MPT), ontvangt u thuis de zorg die u nodig heeft. Om deze vorm van zorg te ontvangen heeft u een indicatie nodig voor zorg uit de Wet langdurige zorg. Vaak wordt MPT ingezet als overbruggingszorg wanneer u moet wachten op een plek in een zorglocatie terwijl u wel intensievere zorg nodig heeft. De huisarts en de tandarts vallen niet onder MPT. Daarvoor heeft u een zorgverzekering nodig.

De zorg die we via het Modulair Pakket Thuis bieden, kan apart bestaan uit: huishoudelijke hulp, verpleging, persoonlijke verzorging, begeleiding en/of behandeling. Maar ook logeeropvang (kortdurend verblijf) of het vervoer naar behandeling en /of begeleiding kan hier onderdeel van uitmaken. Het verschil met een Volledig Pakket Thuis (VPT) is dat MPT geen vast pakket is van zorg maar bestaat uit losse onderdelen van zorg, die op maat toegesneden kunnen worden naar uw situatie.

De indicatie voor MPT wordt afgegeven door het Centraal Indicatieorgaan Zorg (CIZ). De kosten voor het Modulair Pakket Thuis worden vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Hiervoor geldt een eigen bijdrage. Het bedrag, wat afhankelijk is van uw inkomen en uw eventuele vermogen, wordt bepaald en in rekening gebracht door het CAK (Centraal Administratie Kantoor). Voor vragen over de kosten van uw eigen bijdragen kunt u contact opnemen met het CAK, telefoon 0800 00 87.

Voor vragen kunt u contact opnemen met medewerkers van onze afdeling Zorgbemiddeling. Zij zijn op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 088 - 995 86 40

 

U kunt ook contact opnemen door onderstaand formulier in te vullen.

*
*
*
*
*
*
Vul hier niets in a.u.b.
- +