Overslaan en naar de inhoud gaan

MaatjeZ verandert naam in MantelZ, centrum voor mantelzorg

13-11-2023

Op de Dag van de Mantelzorg introduceerde MaatjeZ haar nieuwe naam: MantelZ, centrum voor mantelzorg. De nieuwe naam sluit beter aan bij de dienstverlening en verbetert de vindbaarheid van de organisatie onder de mantelzorgers uit de regio Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Castricum. ViVa! Zorggroep en MantelZ werken al jaren nauw samen als het gaat om het geven van goede ondersteuning en informatie aan mantelzorgers.

Naamswijziging
De naam MaatjeZ was verwarrend, wij zijn namelijk géén maatjesproject. Daarom is de naamswijziging in de eerste plaats vanuit praktische overwegingen.” vertelt Ellis Middelhuis, manager MantelZ. In de naam MantelZ herken je het woord mantelzorg. Dit maakt de positionering duidelijker en maakt de stichting toegankelijker. “MantelZ laat beter zien voor wie wij er zijn: de mantelzorgers.” De naamswijziging is online en offline zichtbaar in alle communicatie uitingen.

Mantelzorg in de regio
De gemeenten Beverwijk en Heemskerk tellen alleen al meer dan 25.000 mantelzorgers: mensen die langdurig zorg en aandacht geven aan iemand uit hun naaste omgeving. MantelZ biedt ondersteuning aan deze mantelzorgers. De naamsverandering brengt mantelzorgers uit de regio in verbinding met MantelZ. “Wij zijn er voor iedere mantelzorger: jonge mantelzorgers, werkende mantelzorgers, mantelzorgers met migratieachtergrond en mantelouders.

Meer informatie over MantelZ

Klant Informatie Centrum

Beschikbaar om te chatten

Start chat
Wij gebruiken cookies voor een optimale gebruikservaring. Door gebruik te maken van onze website stemt u hiermee in. Meer weten?