Overslaan en naar de inhoud gaan

Hulp bij het huishouden

Kent u het: u haalt, al dan niet fluitend, de stofzuiger door het huis, maakt de keuken en badkamer schoon en stoft uw spulletjes af. Kortom, u maakt de boel lekker aan kant zodat uw huis schoon, gezellig en leefbaar is. Er kan het moment komen dat het poetsen en schoonhouden van het huis niet meer zo goed gaat. Omdat u een dagje ouder wordt, een lichamelijke ziekte of beginnende dementie u beperkt, of vanwege andere persoonlijke omstandigheden. Dat is het moment om hulp in te schakelen. 

Benieuwd naar de ervaring van onze cliënten?
Drie van onze medewerkers en hun cliënten vertellen hoe zij hulp bij het huishouden ervaren. Lees hier het artikel: Hulp bij het huishouden is schoonmaken met je hart.

Zo werkt het

ViVa! Zorggroep biedt hulp bij het huishouden. 730 deskundige, vriendelijke medewerkers staan klaar om te helpen met o.a. stofzuigen, de vloer dweilen en de WC en douche schoonmaken. Samen met u, uw familie of anderen uit uw sociale netwerk zorgen we voor een schoon en leefbaar huis. 

Aanvragen bij het WMO loket

Over het algemeen vraagt u Hulp bij het huishouden aan bij het WMO-loket van uw gemeente. U kunt hen bellen, langs gaan of online het aanvraagformulier invullen. Geef daar aan dat u zorg van ViVa! wilt.  

Over het algemeen bepaalt de gemeente welke huishoudelijke zorg u nodig heeft en stemmen zij met ons af welke (norm)tijd daarbij hoort. De gemeente (m.u.v. Haarlem) stuurt de aanvraag aan ons door. Zodra deze binnen is nemen wij contact met u op om afspraken met u te maken en de hulp op te starten.

Wlz-indicatie

Heeft u een Wlz-indicatie? Ook dan kunt u Hulp bij het huishouden van ViVa! aanvragen. Neem hiervoor contact op met ons Klant Informatie Centrum. Zij helpen u op weg.

Aanvullende hulp nodig? Dat kan!

 

Extra handen bij het opstarten van de dag

Heeft u naast hulp bij het huishouden ook wat extra handen nodig bij het wassen, douchen en aankleden? ADL, oftewel Algemene Dagelijkse Verrichtingen heet dat. Steeds meer Hulpen bij het huishouden hebben de bevoegdheid om u daarbij te helpen. Vanuit ViVa! proberen wij u voor beide diensten aan één gezicht te koppelen. 

De ADL valt onder thuiszorg. De aanvraag doet u bij uw huisarts. 

Team Thuisbegeleiding

Team thuisbegeleiding is er voor u als u door omstandigheden tijdelijk de grip over uw huishouden of financiën dreigt te verliezen. U heeft bijvoorbeeld moeite om uw huis op te ruimen of uw administratie te doen. Het bellen naar de instanties die u kunnen helpen of die u nodig heeft, lukt niet goed. Ons team helpt u graag weer op de rit.

De aanvraag voor thuisbegeleiding doet u bij het WMO-loket van uw gemeente. De gemeenten Haarlem en Zandvoort vormen hierop de uitzondering. Hier meldt u zich bij het sociaal wijkteam: sociaalwijkteam@haarlem.nl en sociaalwijkteam@samenzandvoort.nl 

Gespecialiseerde huishoudelijke verzorging 

Bent u of kent u iemand die thuis woont en door complexe (psychische) ziekte of beperking kwetsbaar is, waardoor het niet meer lukt het huis schoon en leefbaar te houden? Vraag dan naar de Gespecialiseerde huishoudelijke verzorging (Ghv) van ViVa! Zorggroep. 

De aanvraag voor Ghv doet u bij het WMO-loket van uw gemeente.

Werkgebied Hulp bij het Huishouden

In de volgende plaatsen leveren wij hulp bij het huishouden: Alkmaar, Akersloot, Assendelft, Bennebroek, Bergen (aan Zee), Beverwijk, Bloemendaal, Castricum, De Woude, Driehuis, Egmond en deelgemeenten, Graft- de Rijp, Groet, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Heiloo, Koedijk, Koog aan de Zaan, Krommenie, Landsmeer, Limmen, Oostzaan, Overveen, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Schermer, Schoorl, Spaarndam-West, Uitgeest, Velsen-Noord, Velsen-Zuid, Velserbroek, Waterland, Westknollendam, Westzaan, Wormerland, Wormerveer, Wijk aan Zee, IJmuiden, Zaandam, Zandvoort, Zaandijk. 

In de afbeelding hiernaast ziet u ons werkgebied. Wilt u een gedetailleerde afbeelding bekijken en eventueel downloaden? Klik dan hier. 

Hier werken wij ook

Thuisbegeleiding

Thuisbegeleiding leveren wij in Akersloot, Bakkum, Bennebroek, Bergen, Beverwijk, Bloemendaal, Castricum, Driehuis, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Heiloo, Limmen, Overveen, Uitgeest, Velsen-Noord, Velsen-Zuid, Velserbroek, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Spaarndam-West, Wijk aan Zee, IJmuiden en Zandvoort.

Gespecialiseerde huishoudelijke verzorging

Gespecialiseerde huishoudelijke verzorging leveren we in Beverwijk, Driehuis, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Velsen-Noord, Velsen-Zuid, Velserbroek, Wijk aan Zee, IJmuiden en Zandvoort.

Contact

Heeft u nog vragen over Hulp bij het huishouden, ADL, Thuisbegeleiding of Gespecialiseerde huishoudelijke verzorging? Of wilt u graag op weg geholpen worden bij de aanvraag ervan? Neem contact op met het Klant Informatie Centrum. Onze medewerkers helpen u graag.

Klant Informatie Centrum

Beschikbaar om te chatten

Start chat
Wij gebruiken cookies voor een optimale gebruikservaring. Door gebruik te maken van onze website stemt u hiermee in. Meer weten?