Overslaan en naar de inhoud gaan

Wonen bij ViVa!

U denkt erover na om in een woonzorglocatie van ViVa! Zorggroep te gaan wonen. Woonzorg is de oplossing als u al een vorm van dementie, of een lichamelijke of psychiatrische hulpvraag heeft én u niet langer zelfstandig thuis kunt wonen en 24-uurs zorg nodig heeft. U heeft altijd een Wlz-indicatie nodig. 

We vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt bij ons. U houdt zoveel mogelijk de regie over uw leven en deelt uw dag in zoals u dat prettig vindt. We doen ons best u goed te leren kennen en de zorg op uw behoeften aan te sluiten. Persoonsgerichte zorg is daarom leidend. Zo voegen we leven toe aan de dagen van onze bewoners. Samen met het netwerk van familie, vrienden, buurtgenoten en mantelzorgers.

Zo denken wij over wonen en zorg

De verhuizing naar woonzorg is voor veel mensen een grote, best spannende en emotionele stap, want u brengt uw laatste levensfase bij ons door.

Samen met u en uw netwerk van familie, vrienden en kennissen proberen we te bereiken dat u, ook als u bij ons woont, zoveel mogelijk door kunt gaan met uw dagelijks leven. We gaan graag het gesprek met u aan, zodat wij weten wat voor u belangrijk is om uw verblijf bij zo betekenisvol mogelijk te laten zijn. In een fijne en veilige woonomgeving. Uw appartement is úw thuis.

Onze locaties

ViVa! Zorggroep heeft 17 zorglocaties in: Bergen, Heerhugowaard, Heiloo, Akersloot, Limmen, Castricum, Uitgeest, Heemskerk en Beverwijk. Alle locaties hebben hun eigen karakter en bieden verschillende woonvormen.

 

De waarderingen van onze woonzorglocaties

Werkgebied

In Kennemerland hebben wij in diverse plaatsen woonzorglocaties. In de afbeelding hiernaast ziet u de verschillende locaties weergegeven. Wilt u een gedetailleerde afbeelding bekijken en eventueel downloaden? Klik dan hier.

Zorgen doen we samen

Uw familie en andere bekenden uit uw netwerk blijven, ook wanneer u in een zorglocatie woont, minstens zo belangrijk als nu. Ze zijn altijd welkom en mogen u op allerlei manieren in uw dagelijks leven helpen. ViVa! Zorggroep doet de professionele aanvulling. Daarbij kunt u vertrouwen op een team van vriendelijke, enthousiaste zorgprofessionals. Door goed samen op te trekken, zorgen we ervoor dat uw kwaliteit van leven zo hoog mogelijk is.

Iedereen is uniek 

Palliatieve zorg wordt vaak verward met terminale zorg. Palliatieve zorg begint op het moment dat u een ongeneeslijke ziekte heeft of zo kwetsbaar bent, dat u uiteindelijk zal komen te overlijden. Dit kan weken, maanden of jaren duren. Terminale zorg gaat over de laatste weken van het leven, tot maximaal 3 maanden. Palliatieve zorg richt zich op kwaliteit van leven en past bij uw wensen en behoeften. Hoewel u niet meer beter wordt, zijn er nog veel mogelijkheden die bijdragen aan uw welzijn. Wij stellen u als mens centraal. Ons doel is om te zorgen dat u zo min mogelijk last heeft van de wijze waarop u achteruit zult gaan, en hier zo goed mogelijk mee kunt leven. 

Wij gaan open het gesprek met u en uw naasten aan, over wat voor u belangrijk is; welke (levens)vragen en gevoelens u heeft en welke zorg u wel en niet meer wilt. Wij willen u, samen met uw naasten, de best mogelijke begeleiding en zorg bieden, zodat u kunt léven tot aan het einde.

Meer informatie

Zorgbemiddeling

Wanneer u in aanmerking komt voor woonzorg, kunt u contact op (laten) nemen met onze medewerkers van Zorgbemiddeling. Zij bespreken samen met u en uw naasten welke woonzorglocatie het beste aansluit bij uw wensen en de zorg die u nodig heeft. Ze helpen u ook met de stappen die nodig zijn voor uw verhuizing. Zij zijn op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.00 uur bereikbaar.

Telefoon: 088 - 995 86 40

Indicaties

Voor meer informatie over indicaties, kunt u terecht op deze pagina.

Contact

Voor vragen kunt u contact opnemen met medewerkers van onze afdeling Zorgbemiddeling. Zij zijn op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 088 - 995 86 40.

Alle mogelijkheden om contact met ons op te nemen, kunt u hier terugvinden.

Klant Informatie Centrum

Beschikbaar om te chatten

Start chat
Wij gebruiken cookies voor een optimale gebruikservaring. Door gebruik te maken van onze website stemt u hiermee in. Meer weten?