Overslaan en naar de inhoud gaan

ViVa! bij u thuis

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Dat is de wens van veel mensen. ViVa! Zorggroep is een betrouwbare partner in wijkzorg. Onze toegewijde medewerkers doen hun best om met een persoonlijke benadering en de inzet van zorgtechnologie u de best mogelijke zorgervaring te geven. Thuis, in uw eigen vertrouwde omgeving en ook in onze locaties voor dagbesteding. De meerderheid van onze cliënten zijn ouderen. Een deel van onze diensten in de wijk bieden we ook al aan mensen vanaf 18 jaar.

Ons doel is om zorg en ondersteuning beschikbaar te maken voor zoveel mogelijk mensen binnen ons werkgebied. Kleine, flexibele teams kennen de regio als geen ander. Hun persoonlijke inbreng in combinatie met de inzet van zorgtechnologie en medische hulpmiddelen maakt dat u de zorg krijgt die u nodig heeft op de manier die het beste bij u past.

Werkgebied

ViVa! Zorggroep levert wijkzorg en hulp bij het huishouden door heel Kennemerland. In de afbeelding hiernaast ziet u ons werkgebied. Wilt u een gedetailleerde afbeelding bekijken en eventueel downloaden? Klik dan hier.

En wist u dat ViVa! ook de volgende diensten aanbiedt?

  • Specialistische huishoudelijke hulp
  • Dagbesteding binnen én buiten onze woonzorglocaties
  • Logeerzorg (Respijtzorg) en revalidatiezorg

Veel van onze diensten kunnen we de hele dag door aanbieden. Vindt u het prima dat u ‘s avonds hulp krijgt bij het douchen? Fijn! Dat verlicht de werkdruk voor onze teams in de ochtend. Zo kunnen we meer mensen helpen. En door zorghulpmiddelen te gebruiken, bijvoorbeeld de oogdruppelbril, hoeft u niet te wachten tot de wijkzorg langs komt. U regelt het zelf en kunt daarna verder met uw plannen voor de dag.

Uw zorgplan en afspraken

Al onze cliënten hebben inzage in hun cliëntdossier. Wij maken gebruik van Caren Zorgt, een digitale omgeving waar u uw zorgplan en afspraken terugvindt. U ontvangt van de (wijk)verpleegkundige de inloggegevens voor dit portaal. Het gebruik ervan is gratis.

Zo vraagt u zorg aan

Wijkzorg gaat over verpleging en persoonlijke verzorging met een medische noodzaak. Binnen de Zorgverzekeringswet (Zvw) is de wijkverpleegkundige verantwoordelijk voor de indicatiestelling en het bepalen van de noodzakelijke zorg. De zorg vanuit de Zvw valt onder uw basisverzekering en kent geen eigen risico. U hoeft hier dus niets voor te betalen.

Voor de zorg uit het Volledig Pakket Thuis heeft u een indicatie (VV4 en VV5 met grondslag dementie) nodig die hoort bij de Wet Langdurige zorg (Wlz).

Onze afdeling Zorgbemiddeling helpt u graag met het in gang zetten van het juiste proces voor het aanvragen en inregelen van de zorg. Ook uw huisarts of casemanager kan u helpen. Voor vragen kunt u contact opnemen met medewerkers van onze afdeling Zorgbemiddeling. Zij zijn op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 088 - 995 86 40.

Indicaties

Klant Informatie Centrum

Beschikbaar om te chatten

Start chat
Wij gebruiken cookies voor een optimale gebruikservaring. Door gebruik te maken van onze website stemt u hiermee in. Meer weten?