Overslaan en naar de inhoud gaan
Wijkzorg

ViVa! Thuiszorg

Thuiszorg van ViVa! Zorggroep is de verzamelnaam van persoonlijke verzorging en verpleging bij u thuis. Onze goed opgeleide medewerkers staan klaar om u, samen met uw eigen netwerk van familie en vrienden, de juiste zorg te bieden. Ook kijken we welke zorgtechnologie en zorghulpmiddelen u kunnen helpen. Zodat u zo prettig en vitaal mogelijk in het leven staat.   

Persoonlijke verzorging 

Voor veel mensen is de eerste kennismaking met thuiszorg de ondersteuning bij persoonlijke verzorging. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij wassen, douchen en aankleden. Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) noemen we dat. Ook leren we u bijvoorbeeld hoe u zelf uw ogen kunt druppelen of hoe het beste zalven te smeren. 

Verpleging 

Heeft u medische zorg nodig? Daarvoor is de wijkverpleegkundige de aangewezen persoon. De ondersteuning van de wijkverpleegkundigen gebeurt aan huis én via beeldzorg. Bij verpleging hoort onder andere wondzorg, katheterzorg, stomazorg, en het geven van injecties. Ook biedt ViVa! Zorggroep medisch specialistische zorg en palliatief-terminale zorg aan huis

Volledig Pakket Thuis 

Het Volledig Pakket Thuis biedt alle nodige zorg, hulp en begeleiding bij de cliënt thuis. Met extra aandacht voor welzijn en een zinvolle dagbesteding van de FijnThuishulp. VPT biedt alle nodige zorg, hulp en begeleiding die normaalgesproken in onze woonzorglocaties wordt geboden. 

Meer vrijheid door zorgtechnologie en zorghulpmiddelen 

Naast de persoonlijke zorg bekijken we welke zorgtechnologie en zorghulpmiddelen passend zijn. 

Beeldzorg 

Onze medewerkers bellen u op afgesproken tijd om u bijvoorbeeld te vragen of het opstarten van de dag is gelukt of om u te begeleiden bij het innemen van uw medicatie of het spuiten van insuline. 

Medicijndispenser 

De medicijndispenser zorgt ervoor dat op de juiste tijd de juiste medicijnen worden uitgegeven. We installeren de dispenser bij u thuis en geven uitleg. 

Zorgrobot voor dagstructuur 

Een zorgrobot helpt mee om structuur (opnieuw) op te bouwen en vast te houden. De robot herinnert aan onder andere afspraken, het innemen van medicatie of eten of drinken. 

Zorghulpmiddelen 

Er zijn allerlei zorghulpmiddelen die zorgen voor gemak en meer zelfstandigheid. Bijvoorbeeld de druppelbril, zodat u zelf uw ogen kunt druppelen of de aantrekhulp voor  steun[1]en compressiekousen. 

De juiste zorg op het juiste moment 

U kunt thuiszorg op ieder gewenst moment aanvragen. Bijvoorbeeld omdat u merkt dat het opstarten van de dag niet meer zo vanzelfsprekend gaat. Maar ook na een ziekenhuisopname of revalidatieperiode kan thuiszorg de juiste (tijdelijke) oplossing zijn. Thuiszorg is flexibel en kan makkelijk worden aangepast of uitgebreid. 

Financiering 

De wijkverpleegkundige stelt vast welke zorg u nodig heeft. Deze zorg wordt betaald uit de zorgverzekering. Is de uitkomst dat Volledig Pakket Thuis het beste bij u past?  Deze zorg wordt vergoed uit de Wet langdure zorg (Wlz). Hiervoor is een Wlz-indicatie nodig. 

Contact

Wilt u thuiszorg aanvragen? Neem contact op met onze medewerkers van Zorgbemiddeling. Zij helpen u graag. 
E-mail: wijkzorg@vivazorggroep.nl 
Telefoon: 088-995 8640 Bereikbaar van ma t/m vr 8.30 – 16.30 uur.

Hier werken onze thuiszorgmedewerkers en wijkverpleging

Onze thuiszorgmedewerkers en wijkverpleging komen (van noord naar zuid) naar Bergen, Heiloo, Limmen, Bakkum, Castricum, Akersloot, Uitgeest, Heemskerk, Beverwijk, Wijk aan Zee, Velsen-Noord en Velsen-Zuid, IJmuiden, Driehuis, Velserbroek, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Haarlem en Heemstede.

Op de afbeelding de kaart van ons werkgebied. Voor een grote afbeelding of download: klik hier.

Kwaliteit

Zorgkaart Nederland laat zien hoe cliënten de thuiszorg van ViVa! Zorggroep waarderen.

Zorgkaart Nederland - Thuiszorg

Klant Informatie Centrum

Beschikbaar om te chatten

Start chat
Wij gebruiken cookies voor een optimale gebruikservaring. Door gebruik te maken van onze website stemt u hiermee in. Meer weten?