Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdelijk verblijf

Bent u of is uw naaste door omstandigheden een periode niet of onvoldoende in staat om voor u te zorgen? Maakt u dan gebruik van een tijdelijk verblijf van ViVa! Zorggroep. Er zijn drie soorten: 

  • Logeerzorg
  • Herstelzorg
  • Crisiszorg

Logeerzorg

Met de hulp van uw mantelzorger kunt u gelukkig nog thuis wonen. Ondanks dat u lichamelijk zorg nodig heeft of dat u beginnende dementie heeft. Uw mantelzorger verzorgt u met liefde, maar net als in een ‘gewone’ baan heeft hij of zij uiteraard weleens behoefte aan vakantie of een weekend weg. In zulke situaties kunt u een beroep doen op de logeerzorg van ViVa! Zorggroep. 

Waar wordt logeerzorg aangeboden?
Voor logeerzorg is uw naaste u van harte welkom bij onze woonzorglocatie ViVa! Elsanta in Beverwijk. Er is een prettig appartement met 24 uur per dag zorg en dienstverlening. Afspraken met behandelaren en de dagbesteding kunnen gewoon doorgaan. Ook is uw naaste van harte welkom om mee te doen met de activiteiten op de locatie.

ViVa! Elsanta in Beverwijk biedt logeerzorg aan mensen met lichamelijke klachten en/of beginnende dementie. Is het stadium van dementie verder gevorderd, dan verwijzen wij u voor de regio Midden Kennemerland warm naar De Reigershoeve in Heemskerk en Breezicht in de gemeente Velsen. 

In Zuid-Kennemerland, gemeente Haarlem wordt logeerzorg voor mensen met een lichamelijke zorgvraag en beginnende dementie aangeboden door Sint Jacob, locatie Nieuw Delftweide en locatie Schalkweide en Kennemerhart, locatie Het Reinaldahuis. Is de dementie verder gevorderd dan is uw naaste welkom bij Kennemerhart, locatie Overspaarne.

 

 

Crisiszorg

Heeft u onmiddellijk zorg of ondersteuning nodig en kunt u niet meer verantwoord thuis blijven wonen? Onze verpleegkundige en een specialist ouderengeneeskunde beoordelen de situatie. De opname is tijdelijk op ons crisisbed in verpleeghuis Heemswijk. Dat gebeurt totdat de situatie genormaliseerd is. 

Herstelzorg

Kunt u tijdelijk om een medische reden niet thuis wonen? Bijvoorbeeld als u tijdelijk gemonitord moet worden of als u net ontslagen bent uit het ziekenhuis? Dan kunt u gebruik maken van herstelzorg. Uw huisarts of behandelend arts schat in dat u op korte termijn kunt herstellen en geeft u een medische indicatie. Het doel is dat u weer zelfstandig thuis kunt wonen. 

Meer informatie

Voor welke periode is logeerzorg mogelijk?

Logeerzorg is mogelijk voor een periode tot drie weken, voor af en toe een paar dagen of voor iedere week of maand één of meer dagen.

Contact herstelzorg

Afhankelijk van uw situatie informeren we u graag over de mogelijkheden over herstelzorg binnen ViVa! Zorggroep. U kunt bellen met Zorgbemiddeling via 088 – 995 8640. Zij helpen u graag verder.

Contact logeerzorg

Bel of mail met MantelZ. De mantelzorg coach kan uw vragen beantwoorden en helpt met bijvoorbeeld de aanvraag en financiering.

MantelZ, centrum voor mantelzorg
Website: www.mantelz.nl
Telefoon: 088-995 77 88
E-mail: info@mantelz.nl

Contact crisiszorg

Afhankelijk van uw situatie, informeren we u graag over de mogelijkheden van crisiszorg binnen ViVa! Zorggroep. U kunt bellen met Zorgbemiddeling via 088 – 995 8640. Zij helpen u graag verder!

Klant Informatie Centrum

Beschikbaar om te chatten

Start chat
Wij gebruiken cookies voor een optimale gebruikservaring. Door gebruik te maken van onze website stemt u hiermee in. Meer weten?