Overslaan en naar de inhoud gaan
Cliëntenraad

Cliëntenraad

Om de belangen van de cliënt nog beter te behartigen, is er de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz 2018). Door de grootte van ViVa! Zorggroep zijn we verplicht om een cliëntenraad te hebben. De cliëntenraad vertegenwoordigt onze cliënten en is een onafhankelijk adviesorgaan. Wij vinden het belangrijk dat u, onze cliënt, invloed heeft op belangrijke zaken.

Centrale cliëntenraad

Op concernniveau is er bij ViVa! Zorggroep de centrale cliëntenraad. Deze adviseert de Raad van Bestuur over de zorgverlening en behartigt de gemeenschappelijke belangen van cliënten op het gebied van wonen, welzijn en zorg in de woonzorgcentra, thuiszorg en verpleeghuizen. Zij beslissen mee over het beleid en geven advies.

Lokale cliëntenraad

Op lokaal niveau heeft elke woonzorglocatie een cliëntenraad. Sommige woonzorglocaties hebben er één gezamenlijk. Hierdoor is de medezeggenschap dichtbij de cliënt geregeld. De cliëntenraden hebben overleg over locatiegebonden aangelegenheden.

Jaarverslag
Het jaarverslag van 2022 kunt u hier bekijken.

Contact met cliëntenraad
Heeft u vragen voor de cliëntenraad? Wilt u zich kandidaat stellen voor de cliëntenraad? Neemt u dan via één van deze mogelijkheden contact op: 

Bellen: 088 - 995 80 00
E-mail: centraleclientenraad@vivazorggroep.nl

Dit e-mailadres kunt u ook gebruiken voor contact met de lokale cliëntenraad van uw wijk. Wilt u in dat geval de naam van de wijk opnemen in uw e-mailbericht? Alvast dank!

Vind jij de belangen van onze cliënten ook belangrijk?

Zou jij je daar graag voor willen inzetten? Weet jij als mantelzorger of als belangstellende als geen ander wat er speelt, wat goed gaat en wat beter kan? Word dan cliëntenraadslid. Binnen ViVa! Zorggroep zijn wij altijd op zoek naar cliëntenraadsleden die willen meedenken en meehelpen de cliëntbelangen te behartigen. Er zijn 17 woonzorglocaties, dus er is altijd wel een locatie bij jou in de buurt!

Klik hier om de vacature te bekijken

Klant Informatie Centrum

Beschikbaar om te chatten

Start chat
Wij gebruiken cookies voor een optimale gebruikservaring. Door gebruik te maken van onze website stemt u hiermee in. Meer weten?