Overslaan en naar de inhoud gaan
Thuisbegeleiding

Thuisbegeleiding

We kennen allemaal fases in ons leven waarin het even niet zo lekker gaat, dat het gewoonweg tegenzit. Hoe gaat u daarmee om? Dat is voor iedereen anders. Maar merkt u dat u het overzicht kwijtraakt en geen grip meer op uw leven heeft? Dat u moeite heeft om uw huis op te ruimen, uw administratie te doen of om een instantie te bellen?

Thuisbegeleiding van ViVa! Zorggroep denkt graag met u mee om u de hulp te bieden om de problemen op te lossen. Van welke aard dan ook. Alles is bespreekbaar met ons.

Wat doet thuisbegeleiding?

 • Zorgen voor structuur, overzicht en stabiliteit in uw dagelijkse leven 
 • Zorgen voor uw eigen regie en grip op uw leven  
 • Begeleiden naar en het behouden van zelfredzaamheid 
 • Bieden van emotionele en praktische ondersteuning 
 • Herstellen en uitbreiden van uw netwerk 
 • Eventueel inzet van zorgtechnologie

Meer informatie

Waar vindt u onze thuisbegeleiders?

We staan voor u klaar in de volgende gemeenten: Heemstede, Bloemendaal, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, BUCH (Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo).  
 

Thuisbegeleiding voor langere tijd

Ook als u voor langere tijd ondersteuning nodig heeft kunt u een beroep doen op de thuisbegeleiding van ViVa! Zorggroep. Samen met u en uw eventuele netwerk van vrienden en familie kijken we welke hulp u nodig heeft en zorgen we ervoor, dat u het leven blijft leiden dat bij u past.  
 
Voorbeelden van thuisbegeleiding voor langere tijd: 

 • Bij dementie 
 • Bij niet-aangeboren hersenletsel (NAH) 
 • Bij psychiatrische problemen 
   
Hoe werkt thuisbegeleiding?

Thuisbegeleiding van ViVa! Zorggroep biedt een vast gezicht, dat wekelijks bij u langskomt. We nemen de tijd om samen met u te zoeken naar de beste oplossingen voor uw situatie en we gaan samen aan de slag. Dit kan in kleine of grote stappen. U bepaalt het tempo.

Als het wenselijk is, betrekken we uw netwerk en eventueel andere hulpverleners. Ons team bestaat uit sociaal en maatschappelijk werkers. Onze thuisbegeleiders werken met een open blik en een oplossingsgerichte mindset. 

Financiering thuisbegeleiding

Thuisbegeleiding van ViVa! Zorggroep wordt, afhankelijk van de indicatie, vergoed vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) of de Wet langdurige zorg (WLZ). Ook is financiering vanuit een persoonsgebonden budget (PGB) mogelijk.  

Contact

Neemt u voor een vrijblijvend gesprek over uw situatie contact op met: 088 - 995 7257. U krijgt dan één van onze thuisbegeleiders aan de telefoon die alvast met u meedenkt.

Klant Informatie Centrum

Beschikbaar om te chatten

Start chat
Wij gebruiken cookies voor een optimale gebruikservaring. Door gebruik te maken van onze website stemt u hiermee in. Meer weten?