Overslaan en naar de inhoud gaan

Klokkenluiders-regeling

Een klokkenluidersregeling is bedoeld om een veilige omgeving te creëren waarin medewerkers, vrijwilligers en andere betrokkenen (vermoeden van een) misstand kunnen melden. Deze regeling moedigt personen aan om vermoedens van onethisch of onwettig gedrag, zoals fraude, corruptie, machtsmisbruik of gevaar voor de veiligheid van cliënten, te melden zonder angst.

Waarom is het belangrijk?

Het hebben van een klokkenluidersregeling benadrukt ons streven naar transparantie, integriteit en kwaliteit binnen onze dienstverlening. Door een veilige ruimte te bieden voor het melden van mogelijke misstanden, kunnen we snel ingrijpen en corrigerende acties ondernemen om de kwaliteit van onze zorg te waarborgen en het vertrouwen van onze patiënten, medewerkers en de gemeenschap te behouden. Een goede regeling draagt bij aan een open en veilige organisatiecultuur waarin de medewerkers zich betrokken en verantwoordelijk voelen voor ViVa!

Hoe werkt het?
Onze klokkenluidersregeling biedt een duidelijk kader voor het melden van misstanden binnen onze organisatie. Het proces is vertrouwelijk en zorgvuldig ontworpen om de identiteit van de melder te beschermen. Een melding maken kan bij vertrouwenspersoon Hilde Bleichrodt per e-mail h.bleichrodt@vivazorggroep.nl. Na ontvangst van een melding wordt er een onderzoek ingesteld om de situatie te onderzoeken en indien nodig, passende maatregelen te nemen.

Vertrouwelijkheid en Bescherming
We begrijpen dat het melden van een misstand een moedige stap kan zijn. Daarom garanderen wij strikte vertrouwelijkheid en bescherming voor degenen die te goeder trouw meldingen maken. We streven ernaar om elke melding serieus te nemen. Meer informatie over de klokkenluidersregeling vindt u in dit document. 

Klant Informatie Centrum

Beschikbaar om te chatten

Start chat
Wij gebruiken cookies voor een optimale gebruikservaring. Door gebruik te maken van onze website stemt u hiermee in. Meer weten?