Rijbewijskeuring

De volgende regels omtrent leeftijd zijn van belang bij een rijbewijskeuring voor bestuurders:

  • vanaf 75 jaar: u krijgt een nieuw rijbewijs dat 5 jaar geldig. Keuring is verplicht bij verloop van het rijbewijs op of na de 75e verjaardag.
  • vanaf 75 jaar of ouder: u krijgt een rijbewijs voor 5 jaar. Keuring is verplicht.

 

U kunt al vrij tot zes maanden voor het verlopen van uw rijbewijs met de keurings-procedure starten; u hoeft niet te wachten tot u een brief krijgt van de RDW.

 

 

Leden van ViVa! Ledenservice krijgen 10% korting op het reguliere tarief voor de B/E keuring.

 

RijbewijskeuringsArts werkt op meer dan 200 plaatsen in heel Nederland samen met keuringsartsen die rijbewijs keuringen verrichten. De prijzen verschillen per arts. Vanaf € 32,50 tot maximaal € 37,50 incl. korting.

 

Tijdens de rijbewijskeuring wordt gekeken of iemand voldoet aan de wettelijke normen om zelfstandig en veilig een voertuig te besturen. De arts beoordeelt:

- de bloeddruk
- de urine op (glucose) suiker
- het gezichtsvermogen
- of iemand lichamelijk en geestelijk in staat is om veilig een motorvoertuig te besturen.

 

Let op:

De afspraak kunt u maken telefonisch: 036-7200911 of online:www.rijbewijskeuringsarts.nl Maakt u de afspraak telefonisch vermeld dan heel duidelijk dat u verwezen bent door VIVA. Gebruik de referentiecode CC-VIVA indien u de afspraak online maakt. Alleen dan krijgt u de korting.  Natuurlijk dient u bij de arts/tijdens de keuring ook uw ledenkaart van VIVA te tonen.

 

* korting is niet van toepassing voor vrachtwagenchaffeurs of mensen jonger dan 75 jaardie om medische reden moeten worden gekeurd.

Wilt u gebruikmaken van deze dienst of meer informatie? Bel ViVa! Ledenservice, 088 - 995 88 22 of vul dan het aanvraagformulier in. De leverancier neemt dan contact met u op. 

Welke dienst*
Voorletters*
Tussenvoegsel(s)
Achternaam*
Straatnaam*
Huisnummer*
Huisnr. toevoeging
Postcode*
Plaatsnaam*
Geslacht*
Lidnummer ViVa! Ledenservice
Telefoonnummer*
Mobielnummer
Evt vragen en opm.
Vul hier niets in a.u.b.
- +