Overslaan en naar de inhoud gaan

Samen koken en eten op Wereld Alzheimer Dag

21-09-2023

Ieder jaar is het op 21 september 2023 Wereld Alzheimer Dag.  Op deze dag vragen we extra aandacht voor dementie. De regionale afdelingen van Alzheimer Nederland organiseren mooie activiteiten om samen van te genieten én om meer bekendheid te geven aan het onderwerp dementie. Dit jaar was het thema ‘Samen aan tafel’. ViVa! Zorggroep stelde de restaurants in woonzorglocaties De Boogaert in Castricum en Heemswijk en Heemskerk graag beschikbaar.

Samen met de thuiskoks van Stichting Thuisgekookt, maakten mensen die leven met dementie en hun mantelzorgers een lekkere maaltijd klaar, waarna er gezellig samen werd gegeten en gedronken. 

Een activiteit als samen koken en eten staat vaker op de agenda bij ViVa! Dagbeweging. Deelnemers van ViVa! Dagbeweging, ook bekend als dagbesteding, komen regelmatig bij elkaar om samen leuke dingen te ondernemen. Het aanbod bestaat uit creatieve, muzikale, culturele en sportieve bezigheden.

Veel mensen vinden het lastig om de stap naar dagbesteding te zetten. ViVa! nodigt u van harte uit eens vrijblijvend te komen kijken. Waarschijnlijk wordt u verrast. Dagbesteding heeft een aantal bewezen positieve effecten: het is fijn om andere mensen te ontmoeten en samen leuke dingen te doen én het prikkelt uw brein en uw lijf.

Klant Informatie Centrum

Beschikbaar om te chatten

Start chat
Wij gebruiken cookies voor een optimale gebruikservaring. Door gebruik te maken van onze website stemt u hiermee in. Meer weten?