Ook ViVa! doet mee met de Nationale Week van Zorg en Welzijn. Op 18 maart opent in elke gemeente waar ViVa! gevestigd is, een woonzorgcentrum of een verpleeghuis van ViVa!

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft in het najaar van 2016 zorgorganisaties, die verpleeghuiszorg bieden, bevraagd over de zorg die zij in 2015 leverden.

Leden van ViVa! Ledenservice profiteren van collectiviteitskorting op hun zorgverzekering.

OnzeCentrale Cliëntenraad (CCR) is op zoek naar nieuwe leden. De CCR zoekt maatschappelijk betrokken personen die vanuit eigen expertise willen meedenken over de zorg.

Op 21 september wordt wereldwijd aandacht besteed aan dementie op Wereld Alzheimer Dag. In deze week organiseert de dementieketen in regio Midden-Kennemerland met de aangesloten leden van dit samenwerkingsverband allerlei activiteiten. Het thema van de dementieweek is ’Dichter bij dementie’.

Op maandag 12 september is het onderzoeksrapport van het College voor de Rechten van de Mens 'Is het nu beter bevallen?' verschenen. Als casus is het verhaal van een voormalig medewerkster van ViVa! Zorggroep in het NOS journaal verschenen, waarin zij aangeeft dat haar contract als gevolg van haar zwangerschap niet is verlengd. Lees hier onze reactie.

Vandaag 13 juli hebben de raden van toezicht van ViVa! Zorggroep, gevestigd te Heemskerk, en Zorgcentrum De Marke in Bergen tijdens een feestelijke bijeenkomst ingestemd met de fusie.

In totaal doen 15 van onze locaties mee aan deze open dag. Op elke locatie is iets anders te zien en te doen.

Op donderdag 4 februari kwam het eerste interviewteam van Patiëntenfederatie NPCF langs in woonzorgcentrum Westerheem van ViVa! Zorggroep, om daar de bewoners naar hun waardering te vragen over zowel de locatie als de zorg.

De wethouder van Beverwijk, de heer Erol en de bestuurder van ViVa! Zorggroep, de heer van Ruth, overhandigden op woensdag 6 januari zes ondernemers in winkelcentrum de Wijkerbaan een sticker van Alzheimer Nederland. 

Op donderdag 26 november organiseert het Netwerk Palliatieve Zorg deze publieksavond voor iedereen die zich wil laten informeren en inspireren rondom thema's over leven en doodgaan. Het is van 19.00 - 21.30 uur in de Dorpskerk in Santpoort-Noord.

In en rond deze week organiseert de dementieketen in regio Midden-Kennemerland samen met de aangesloten leden activiteiten waaraan alle inwoners van de gemeenten Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Uitgeest en Velsen kunnen deelnemen. 

ViVa! Zorggroep, Actiezorg, Magentazorg en De Pieter Raat Stichting gaan op woensdag 19 augustus met ongeveer 1.500 cliënten en begeleiders naar de intocht van Sail Amsterdam kijken. Vanaf de kade van de familie Kruk in Beverwijk hebben zij een prachtig uitzicht op de schepenparade die vanuit IJmuiden langs komt varen.

Op 23 april wordt er vanaf 19.30 uur een dansdemonstratie gegeven door acht wedstrijdparen in ViVa! Elsanta van ViVa! Zorggroep. De teams komen uit Beverwijk en zij dansen de Engelse wals, de tango, de slowfox, de quickstep, de Weense wals, de chachacha, de rumba en de jive. Zij dansen op muziek uit de jaren ’50, ’60.

ViVa! Zorggroep heeft haar HKZ-certificaat behaald. Afgelopen week is ViVa! Zorggroep getoetst op haar kwaliteit van zorg- en dienstverlening. Met dit certificaat laat ViVa! Zorggroep zien dat zij structureel aan kwaliteitsverbetering werkt en dat zij aan alle kwaliteitsnormen voldoet. Dit komt de cliënten van ViVa! Zorggroep ten goede.

 

In onze Thuiszorgwinkel in Heemskerk kunt u tijdens de demodagen uitleg en advies krijgen over diverse sta-op-stoelen (27 maart) en scootmobiels (4 april). U kunt zelfs via een parcours een eerste testrit maken op diverse modellen scootmobiels.

ViVa! Zorggroep opent op zaterdag 21 maart a.s. de deuren van een aantal locaties. Ons ViVa! la Vie Uitbureau, dat er voor zorgt dat ouderen tot op hoge leeftijd kunnen blijven genieten van de dingen die ze leuk vinden om te doen, staat op deze dag centraal. Komt u ook langs?

16-12-2014

Op dinsdag 16 december 2014 zal op verpleeghuis Heemswijk van ViVa! Zorggroep de onthulling plaatsvinden van het waarborgzegel fixatievrije zorginstelling. De onthulling vindt plaats om 16.00 uur in de grote zaal in Heemswijk te Heemskerk.

28-11-2014

Olga Commandeur, de voormalige atlete die tegenwoordig bekend is van het televisieprogramma 'Nederland in beweging', liet vrijdag
28 november jl. de bewoners van ViVa! Elsanta in beweging komen.

19-11-2014

Een groot aantal regionale zorgaanbieders, waaronder Medisch Centrum Alkmaar (MCA), vormen de CVA-keten Noord/Midden Kennemerland - Kop Noord Holland. Dit is een samenwerkingsverband van zorginstellingen die voorzien in alle noodzakelijke zorg voor patiënten die een hersenbloeding of herseninfarct (CVA/TIA) hebben gehad.

17-11-2014

Zou u graag meer contact willen ervaren met uw partner, moeder of vader met geheugenproblemen in een prettige sfeer? Kom dan eens kijken of het Vergeet-me-nietjes koor iets voor u is! De ViVa! Vergeet-me-nietjes koren zijn speciale koren voor mensen met dementie én hun mantelzorger.

26-09-2014

Donderdag 25 september was het groot feest in woonzorgcentrum De Boogaert in Castricum. Naast de officiële opening van het prachtige nieuwe gebouw is ook het 50-jarig bestaan van het woonzorgcentrum gevierd.

 

02-07-2014

Het Rode Kruis Ziekenhuis, de Huisartsenvereniging Midden-Kennemerland, ViVa! Zorggroep, Heliomare en Dijk en Duin hebben op 2 juli hun onderlinge samenwerking op het gebied van ketenzorg geformaliseerd.

16-05-2014

16 mei was de feestelijke heropening van onze locatie Strammerzoom aan de Mozartlaan 1B. Lucien van Ruth, bestuurder van ViVa! Zorggroep, opende de locatie met het inschenken van champagne in de champagnetoren. Het eerste glas champagne en felicitaties overhandigde hij vervolgens aan de heer Derksen.

16-04-2014

 

Lucien van Ruth, voorzitter van de Raad van Bestuur van ViVa! Zorggroep, feliciteert mevrouw Huisman-Buuren met het huurcontract voor een appartement in woonzorgcentrum Geesterheem in Uitgeest. 

14-04-2014

De nieuwbouw van De Boogaert wordt gerealiseerd in twee fasen. De eerste fase is in juni 2012 afgerond met een feestelijke opening. In augustus 2012 is gestart met de tweede fase van de bouw. Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het verloop van de bouw.

11-04-2014

ViVa! Zorggroep is genomineerd voor deze verkiezing vanwege een stabiel beleid, een gezonde financiële huishouding en focus op de cliënt.

 

 

26-03-2014

Het woonzorgcomplex Lommerlust aan de Peperstraat in Beverwijk zal de komende periode volledig getransformeerd worden naar een woonzorgcomplex dat voldoet aan de eisen van deze tijd. Bewoners kunnen daardoor zo lang mogelijk in hun eigen appartementblijven wonen. Ook als de zorg zwaarder wordt.

Op 1 april 2014 start ViVa! Zorggroep in ontmoetingscentrum Waterrijck in Heemskerk met een inloopcentrum voor mensen met (beginnende) dementie of mensen met geheugenklachten. 

ViVa! Zorggroep opent op zaterdag 15 maart a.s. de deuren van een aantal locaties. 

 

04-03-2014

De gemeente Beverwijk gaat binnenkort proefdraaien met een viertal uitleenpunten.

Hier kunnen inwoners voor een dag of een dagdeel een rolstoel of scootmobiel lenen. Op woensdag 5 maart om 10.30 uur geeft wethouder Haydar Erol het startsein in de foyer van Huis ter Wijck aan de Plesmanweg 1 in Beverwijk.

24-02-2014

Op zaterdag 8 maart van 10.30 uur tot 13.30 uur organiseert woonzorgcentrum De Santmark van ViVa! Zorggroep een inspiratiebeurs vol presentaties en workshops voor alle senioren, mantelzorgers en geïnteresseerden. Op deze beurs kunt u kennismaken met nieuwe activiteiten waaraan u ook als oudere wijkbewoner kunt deelnemen.

31-01-2014

Op vrijdag 31 januari is het hoogste punt van de nieuwbouw van De Loet van ViVa! Zorggroep in Heiloo bereikt. Nadat het ‘bouwpersoneel’ was toegesproken door wethouder Jacob Ouderkerken en bestuurder Lucien van Ruth is er een grote print van de nieuwe De Loet onthuld door beide heren.

23-01-2014

23 januari was de feestelijke opening van de gloednieuwe aanwinst van ViVa! Zorggroep in wonen en zorg in Beverwijk: ViVa! Elsanta. Hayder Erol, wethouder Beverwijk, Aad Leek, bestuurder WoonopMaat, Lucien van Ruth, bestuurder ViVa! Zorggroep en de een na oudste bewoner van ViVa! Elsanta verzorgden samen de openingshandeling.

17-01-2014

Enkele maanden geleden is de Wijkzorg van ViVa! Zorggroep verhuisd naar het Medisch Centrum Molenstraat in Uitgeest. Na deze verhuizing is de Wijkzorg ‘gewoon’ doorgegaan met het bieden van goede zorg en verpleging.

04-12-2013

Op dinsdag 3 december van 15.00 tot 17.00 uur was de feestelijke opening van het stijlvolle Forum II.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.