Laatste nieuws over corona?

Klik hier voor onze laatste berichten over COVID-19 en onze maatregelen.

1 februari 2022 - ViVa! Zorggroep en Nova College leiden samen medewerkers via de praktijkroute in de zorginstelling op tot Verzorgende-IG – Maatschappelijke zorg. Beide organisaties willen de samenwerking uitbreiden en hebben daartoe maandag 31 januari een raamovereenkomst getekend.

13 januari 2022 - Waarschijnlijk heeft u gelezen over de discussie die gaande is over de salariëring in de zorg. Als bestuurders van ouderenzorgorganisaties Zorgbalans, Kennemerhart, Zorggroep Reinalda, ViVa! Zorggroep en Sint Jacob gunnen wij natuurlijk alle (zorg)medewerkers per direct een schaal hoger, maar de wijze waarop Buurtzorg handelt is volgens ons niet de oplossing van een veel groter vraagstuk.

1 november 2021 - Op 1 november wordt Nederlands eerste digitale boekingsportaal voor tijdelijk verblijf in de ouderenzorg gelanceerd in Midden Kennemerland. Huisartsenvereniging Midden Kennemerland, het Rode Kruis Ziekenhuis en ViVa! Zorggroep zijn een samenwerking aangegaan om het coördinatieproces, bij plaatsing tijdelijke verblijfsvormen voor kwetsbare ouderen, te verbeteren.

 

26 oktober 2021 - Diverse bestuurders van zorgorganisaties in de regio hebben het startsein gegeven voor het halen van de griepprik in de regio Kennemerland. Zij hopen hiermee de vaccinatiegraad onder alle collega’s in de zorg te verhogen.

12 oktober 2021 - Met ingang van 1 oktober zijn Dorine Wekking en Annemiek Rutters benoemd tot toezichthouder bij ViVa! Zorggroep.

In 2020 liep alles anders dan we gewend waren. Op het werk, thuis, in de sociale contacten, de economie. En met name in de zorg werd het heel anders.

Ouderen uit Midden Kennemerland die tijdelijk niet thuis kunnen verblijven, bijvoorbeeld na een operatie, kunnen vanaf juni 2021 nog sneller terecht voor herstelzorg dankzij een innovatief portaal.

Farmadam en ViVa! hebben het contract meerjarig verlengd om verder samen te werken aan de verbetering van medicatieveiligheid.

Op 21 september, Wereld Alzheimer Dag, lanceerde het Netwerk Noord-Holland Noord de website Wegwijzerdementie.nl. Het is een uniek hulpmiddel voor mantelzorgers van mensen met dementie, dat hun houvast biedt in de zoektocht naar zorg en ondersteuning

Onze wijkzorgmedewerkers krijgen een 8,4 als gemiddeld rapportcijfer van onze cliënten! Dat is één van de uitkomsten van de PREM-cliëntenraadpleging, dat Facit voor ons in de maanden maart, april en mei jl. heeft uitgevoerd.

De corona-crisis heeft het belang van zorg op afstand nog eens flink aangetoond. Waar het heel gebruikelijk was om als zorgorganisatie meerdere keren per dag thuiszorg te verlenen, is fysiek contact zo veel mogelijk beperkt.