12 oktober 2021 - Met ingang van 1 oktober zijn Dorine Wekking en Annemiek Rutters benoemd tot toezichthouder bij ViVa! Zorggroep.

In 2020 liep alles anders dan we gewend waren. Op het werk, thuis, in de sociale contacten, de economie. En met name in de zorg werd het heel anders.

Ouderen uit Midden Kennemerland die tijdelijk niet thuis kunnen verblijven, bijvoorbeeld na een operatie, kunnen vanaf juni 2021 nog sneller terecht voor herstelzorg dankzij een innovatief portaal.

Farmadam en ViVa! hebben het contract meerjarig verlengd om verder samen te werken aan de verbetering van medicatieveiligheid.

Op 21 september, Wereld Alzheimer Dag, lanceerde het Netwerk Noord-Holland Noord de website Wegwijzerdementie.nl. Het is een uniek hulpmiddel voor mantelzorgers van mensen met dementie, dat hun houvast biedt in de zoektocht naar zorg en ondersteuning

Onze wijkzorgmedewerkers krijgen een 8,4 als gemiddeld rapportcijfer van onze cliënten! Dat is één van de uitkomsten van de PREM-cliëntenraadpleging, dat Facit voor ons in de maanden maart, april en mei jl. heeft uitgevoerd.

De corona-crisis heeft het belang van zorg op afstand nog eens flink aangetoond. Waar het heel gebruikelijk was om als zorgorganisatie meerdere keren per dag thuiszorg te verlenen, is fysiek contact zo veel mogelijk beperkt.

Het MT heeft samen met vertegenwoordigers van de divierse afdelingen gewerkt aan een nieuwe visie. Focus op ouderenzorg.

Buitenlandse professionals die met succes professionele zorg verlenen in Midden- en Zuid-Kennemerland. Dát is de uitkomst van de samenwerking tussen Sint Jacob, Zorggroep Reinalda, Kennemerhart en ViVa! Zorggroep, vier zorgorganisaties in de regio. De volgende lichting nieuwe zorgprofessionals wordt in Spanje klaargestoomd om de regionale ouderenzorg te versterken.

Met ingang van januari 2020 zal Peter van Wageningen de raad van bestuur van ViVa! Zorggroep versterken. Hij zal samen met José van Vliet de organisatie gaan leiden.

Gediplomeerde verzorgenden en verpleegkundigen die in hun eigen land geen baan kunnen krijgen, kunnen binnenkort aan het werk in de zorg in de regio Kennemerland. Deze week ondertekenden wij, samen met drie andere zorgorganisaties het contract.

Op dinsdag 24 september heeft ViVa! Zorggroep samen met vijf andere ouderenzorgaanbieders in de regio Kennemerland (Kennemerhart, Zorggroep Reinalda, Sint Jacob, Zorgbalans en De Zorgspecialist) en het zorgkantoor Zilveren Kruis hun gezamenlijke visie op ouderenzorg in de regio Kennemerland tot 2024 gepresenteerd.

Dit jaar staat de Wereld Alzheimer Dag in het thema van ‘Samen Bewegen. Uit onderzoek blijkt dat bewegen ideaal is om de hersenen te stimuleren.

Niet achter elke voordeur loopt alles gesmeerd. Psychische problemen, dementie, verslaving, schulden, vervuiling, overbelasting …, er kan van alles spelen waardoor mensen de grip op hun leven verliezen. Voor hen biedt ViVa! Zorggroep: Thuisbegeleiding.

De afgelopen jaren hebben de gemeente Uitgeest en ViVa! Zorggroep veelvuldig overlegd over een nieuw woonzorgcentrum in het centrumgebied ter vervanging van Geesterheem.

Op 16 maart doen we mee aan de week van Zorg en Welzijn. Vier locaties zijn open die zaterdag. In Heerhugowaard is dat Forum II, in Heiloo De Loet, in Beverwijk ViVa! Elsanta en in Limmen De Cameren.

ViVa! Zorggroep doet mee aan het initiatief om Noord-Holland Noord dementievriendelijk te maken.

Op 1 november is de landelijke campagne Ik Zorg gelanceerd. In de campagne laten meer dan 600 mensen zien hoe veelzijdig werken in zorg en welzijn is. Door hun enthousiasme kunnen zij mensen, die nu niet denken aan een baan of opleiding in de zorg, inspireren en enthousiasmeren voor de zorg. 

De Wijckloop op zondag 7 oktober 2018 wordt georganiseerd door medewerkers van het Rode Kruis Ziekenhuis, Heliomare en ViVa! Zorggroep. Voor de tiende maar ook de laatste keer ... Mis 'm dus niet. 

In de week rond Wereld Alzheimer Dag, van 17 tot en met 22 september, organiseren vele organisaties activiteiten met Muziek en Bewegen om veel mensen met dementie en hun mantelzorgers blije momenten te bezorgen.

Deze campagne geeft jongeren een andere kijk op werken in de zorg. Jonge zelfbewuste professionals uit de zorg laten zien dat werken in de zorg leuk en afwisselend is.

Op maandagmorgen 28 mei ontving ViVa! Zorggroep bestuurder José van Vliet in De Loet in Heiloo, het eerste certificaat Milieuthermometer Zorg, toegekend door MilieuPlatform Zorg, uit handen van wethouder Rob Opdam.

Komt u donderdag 12 april ook naar de Erop Uit Dag in onze Thuiszorgwinkel in Heemskerk? Ontdek wat de mogelijkheden zijn er er weer veilig op uit te gaan met bijvoorbeeld een aangepaste fiets, rollator of scootmobiel!

Ook ViVa! doet mee met de Nationale Week van Zorg en Welzijn. Op 17 maart opent ViVa! vijf van haar woonzorgcentra voor het publiek. Komt u ook?

Vanaf 3 april start de groepscursus Zicht op Evenwicht. Negen wekelijkse bijeenkomsten van elk 2 uur in De Boogaert, De Boogaert 37 in Castricum. Komt u ook?

Wij hebben ons aangesloten bij Green Deal. Zo zorgen wij ervoor dat we als zorgorganisatie voldoen aan bepaalde europese milieurichtlijnen. 

Met ingang van 1 maart 2018 wordt José van Vliet voorzitter van de raad van bestuur van ViVa! Zorggroep. Momenteel is zij voorzitter van de raad van bestuur van Vilente.

Financieel coach Josien Verweij begeleidt de workshop: 'Tijdens de workshop gaan we heel praktisch aan de slag. We delen ook handige spaar en bespaartips met elkaar. Al die tips en inzichten helpen je om slimmer om te gaan met geld.

ViVa! Zorggroep herstelt in 2017 van een moeilijk jaar in 2016. De ouderenzorg staat al enkele jaren onder een toenemende financiële druk als gevolg van het overheidsbeleid. Daarnaast neemt de zorgvraag structureel toe, zowel in omvang als in complexiteit, met grote gevolgen voor de werkdruk van de zorgmedewerkers. Deze ontwikkelingen laten ook financieel hun sporen na.