21 maart 2023 - De huisartsen in regio Midden-Kennemerland, de huisartsenpost Beverwijk, ouderenzorgorganisatie ViVa! Zorggroep, het Rode Kruis Ziekenhuis, de Parnassia Groep én de ambulancedienst werken samen en zorgen voor één aanspreekpunt voor de patiënt: de Spoedeisende Medische Dienst (SEMD). Dit zorgt voor korte lijnen en een betere spoedzorg. Ook in de avond, nacht en het weekend.

13 maart 2023 - Blije gezichten bij ViVa! Zorggroep: het zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg van het Milieuplatform voor de Zorgsector (MPZ) is gehaald voor alle 17 woonzorglocaties en het hoofdkantoor. Ook ondertekenden Peter van Wageningen, Elles Arxhoek en Marianne Steijn  het Lokaal Klimaat Akkoord Velsen. ViVa! Zorggroep is daarmee klimaatpartner van de gemeente Velsen.

10 februari 2023 - Deze week hebben huisartsen, ouderenzorgorganisaties en cliënt- en mantelzorgorganisaties in de regio Kennemerland hun handtekening gezet onder de regionale samenwerking voor onvrijwillige zorg thuis. Deze brede samenwerking is uniek in Nederland.

8 februari 2023 - Werken en leren tegelijk? Bij ons maak je een succesvolle stap naar de zorg, of je nu verzorgende IG wilt worden of Verpleegkundige. Kom naar een van onze open avonden!

ViVa! Zorggroep verwelkomt in januari Anita Blankestijn en Jonathan Zijp als nieuwe leden van de Raad van Toezicht. Zij worden respectievelijk lid van de auditcommissie en de commissie kwaliteit en veiligheid. Zij volgen Jolande Tijhuis en Jan Boekelman op, die vanwege het einde van de termijn zijn afgetreden.

10 oktober 2022 - 10 t/m 14 oktober staat in het teken van de campagne ‘Duurzame Zorg. Daar wordt iedereen toch beter van?’

De Hartekamp Groep, het Rode Kruis Ziekenhuis en ViVa! Zorggroep, drie grote zorgorganisaties in de regio, omarmen dit initiatief van harte.

11 oktober 2022 - In heel Nederland zien we het aantal coronabesmetting helaas snel toenemen, dat is ook het geval in onze woonzorglocaties. 

6 oktober 2022 -  ViVa! Zorggroep maakt gebruik van Zivver om vertrouwelijke informatie veilig te versturen. Hierdoor garanderen wij dat wij deze gevoelige informatie met de modernste beveiliging versturen, en dat niemand anders dan u de inhoud van de e-mail kan lezen.

1 oktober 2022 - Waterrijck ontmoet! Met die oproep opende woonzorgcentrum Waterrijck in Heemskerk van 26 t/m 30 september haar deuren. Ook werd de nieuwe beleeftuin geopend.

30 augustus 2022 - Woonzorglocatie De Boogaert in Castricum is trots op de opening van leerafdeling ‘t Stekkie. Een leerafdeling is een verpleegafdeling waar het merendeel van de medewerkers uit verzorgenden en/of verpleegkundigen in opleiding staat. Zij worden nauw ondersteund door werkbegeleiders: collega’s die gediplomeerd en al langere tijd in dienst zijn van de organisatie.

23 augustus 2022 - Benieuwd naar waar ViVa! Zorggroep in 2021 op heeft ingezet en waar we in 2022 aan werken?

Lees ons Jaarbulletin 2021 ‘ Zien en gezien worden’

 

 

10 augustus 2022 - Vandaag treedt het Nationaal Hitteplan weer in werking. Met dit plan informeert het RIVM zorgorganisaties en mantelzorgers over de verwachte hitte. Zo kunnen zij maatregelen treffen om kwetsbare groepen te beschermen en ondersteunen. Dat geldt natuurlijk ook voor ViVa! Zorggroep. Verslaggever Senna Brammer van het Noord Hollands Dagblad schreef er een mooi artikel over.

1 februari 2022 - ViVa! Zorggroep en Nova College leiden samen medewerkers via de praktijkroute in de zorginstelling op tot Verzorgende-IG – Maatschappelijke zorg. Beide organisaties willen de samenwerking uitbreiden en hebben daartoe maandag 31 januari een raamovereenkomst getekend.

13 januari 2022 - Waarschijnlijk heeft u gelezen over de discussie die gaande is over de salariëring in de zorg. Als bestuurders van ouderenzorgorganisaties Zorgbalans, Kennemerhart, Zorggroep Reinalda, ViVa! Zorggroep en Sint Jacob gunnen wij natuurlijk alle (zorg)medewerkers per direct een schaal hoger, maar de wijze waarop Buurtzorg handelt is volgens ons niet de oplossing van een veel groter vraagstuk.

1 november 2021 - Op 1 november wordt Nederlands eerste digitale boekingsportaal voor tijdelijk verblijf in de ouderenzorg gelanceerd in Midden Kennemerland. Huisartsenvereniging Midden Kennemerland, het Rode Kruis Ziekenhuis en ViVa! Zorggroep zijn een samenwerking aangegaan om het coördinatieproces, bij plaatsing tijdelijke verblijfsvormen voor kwetsbare ouderen, te verbeteren.

 

26 oktober 2021 - Diverse bestuurders van zorgorganisaties in de regio hebben het startsein gegeven voor het halen van de griepprik in de regio Kennemerland. Zij hopen hiermee de vaccinatiegraad onder alle collega’s in de zorg te verhogen.

12 oktober 2021 - Met ingang van 1 oktober zijn Dorine Wekking en Annemiek Rutters benoemd tot toezichthouder bij ViVa! Zorggroep.

In 2020 liep alles anders dan we gewend waren. Op het werk, thuis, in de sociale contacten, de economie. En met name in de zorg werd het heel anders.

Ouderen uit Midden Kennemerland die tijdelijk niet thuis kunnen verblijven, bijvoorbeeld na een operatie, kunnen vanaf juni 2021 nog sneller terecht voor herstelzorg dankzij een innovatief portaal.

Farmadam en ViVa! hebben het contract meerjarig verlengd om verder samen te werken aan de verbetering van medicatieveiligheid.

Op 21 september, Wereld Alzheimer Dag, lanceerde het Netwerk Noord-Holland Noord de website Wegwijzerdementie.nl. Het is een uniek hulpmiddel voor mantelzorgers van mensen met dementie, dat hun houvast biedt in de zoektocht naar zorg en ondersteuning

Onze wijkzorgmedewerkers krijgen een 8,4 als gemiddeld rapportcijfer van onze cliënten! Dat is één van de uitkomsten van de PREM-cliëntenraadpleging, dat Facit voor ons in de maanden maart, april en mei jl. heeft uitgevoerd.

De corona-crisis heeft het belang van zorg op afstand nog eens flink aangetoond. Waar het heel gebruikelijk was om als zorgorganisatie meerdere keren per dag thuiszorg te verlenen, is fysiek contact zo veel mogelijk beperkt.