Overslaan en naar de inhoud gaan
Volledig Pakket Thuis

Volledig Pakket Thuis

Heeft u of uw naaste meer begeleiding, ondersteuning of verzorging nodig, wilt u graag zelfstandig blijven wonen en komt u of uw naaste in aanmerking voor een WLZ-indicatie (Wet Langdurige Zorg indicatie)? Dan is het Volledig Pakket Thuis iets voor u! Dit volledige pakket van zorg en welzijn in natura thuis wordt afgestemd op de wensen van u of uw naasten.

Waaruit bestaat het Volledig Pakket Thuis?

Ervaring

Bent u benieuwd wat het Volledig Pakket Thuis betekent voor mantelzorgers? We hebben een aantal ervaringen voor u verzameld. 

Bijvoorbeeld het verhaal van Jacqueline, zij is mantelzorger voor haar dementerende vader. Jarenlang combineerde zij de zorg voor hem met haar drukke leven, totdat het Volledig Pakket Thuis op haar pad kwam. Zij vertelt dat "alleen al het delen van de zorg zoveel onrust wegneemt” en "door de inzet van het VPT heb ik meer tijd om waardevolle momenten met mijn vader te beleven". Lees hier haar verhaal.

Ook Carla, René en Inge hebben hun ervaring gedeeld. 

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over het Volledig Pakket Thuis? U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier of via telefoonnummer 088 - 995 86 40.

Contactformulier

Meer informatie

Wat zijn de voorwaarden en de kosten?

Om voor het Volledig Pakket Thuis in aanmerking te komen, is er een indicatie nodig voor een Zorgzwaartepakket van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). De kosten voor het Volledig Pakket Thuis worden vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Hiervoor geldt een eigen bijdrage.

De eigen bijdrage, die afhankelijk is van het inkomen en het eventuele vermogen, wordt bepaald en in rekening gebracht door het CAK (Centraal Administratie Kantoor). Heeft u vragen over de hoogte van de eigen bijdragen? Bel dan met het CAK, telefoon 0800 - 00 87.

Klant Informatie Centrum

Beschikbaar om te chatten

Start chat
Wij gebruiken cookies voor een optimale gebruikservaring. Door gebruik te maken van onze website stemt u hiermee in. Meer weten?