Gouden dagen

Gouden Dagen is een landelijk initiatief, als proef gestart in 2009 met zes verzorgingshuizen in Zuid- en Noord-Holland. De basis voor Gouden Dagen is gelegd door de vermogensfondsen Stichting Roomsch Catholijk Oude Armen Kantoor (RCOAK) en Fonds Sluyterman van Loo. Zij willen inspelen op de groeiende behoefte aan welzijnsactiviteiten voor ouderen.

 

Vanwege fysieke beperkingen, geldgebrek of het ontbreken van een sociaal netwerk komen ouderen nog maar weinig de deur uit. Ook staan de budgetten van WMO en AWBZ zwaar onder druk; er is steeds minder geld voor ‘leuke dingen’. Terwijl die voor ouderen enorm belangrijk zijn, immers “een ons welzijn scheelt een kilo zorg.”

 

De groeiende behoefte aan activiteiten voor ouderen, afhankelijk van sociaal-culturele achtergronden en een structurele private geldstroom is het uitgangspunt voor de ontwikkeling van Gouden Dagen; een concept voor welzijnsactiviteiten op maat voor ouderen, met eigen fondsenwervende kracht.

Gouden Dagen geeft ouderen de gelegenheid om iets wat ze graag nog willen doen, ook te gaan doen. Dit kan variëren van het vervullen van een individuele wens (bezoek aan de geboorteplaats) tot het organiseren van een grote activiteit (met elkaar naar Artis). Dit is grotendeels afhankelijk van wat ouderen willen en kan per locatie verschillen. Activiteiten kunnen zowel buitenshuis als op de locatie plaatsvinden. Op die manier kunnen ook ouderen die geen uitstapjes meer kunnen maken, meeprofiteren.

Donateur worden kunt u al vanaf € 6,- per maand. U kunt Gouden Dagen ook steunen met een eenmalige bijdrage. Wilt u meer doen, wordt dan Gouden Vriend. Via de notaris schenkt u vijf jaar lang een bedrag van minimaal € 500,-. Deze schenking is fiscaal aftrekbaar.


Gouden Dagen is afhankelijk van sponsoren/donateurs en vrijwilligers. Bij locale en grote activiteiten worden bedrijven gevraagd een bijdrage te leveren. Hierdoor is het mogelijk wensen voor de deelnemers kosteloos te vervullen.

 

Meer informatie over Gouden Dagen kunt u vinden op www.goudendagen.nl. Ook wanneer u donateur/sponsor of Gouden Vriend wilt worden, kunt u terecht op deze website.


Wilt u helpen een wens te vervullen, neemt u dan contact op met de betreffende locatie van ViVa! Zorggroep.

- +