Overslaan en naar de inhoud gaan

ViVa! De Marke

De Marke ligt in een groene omgeving op loopafstand van de dorpskern van Bergen. Het is een kleinschalig woon- en zorgcentrum voor maximaal 98 bewoners en bestaat uit drie etages. De dienstverlening is gericht op wonen, welzijn en comfort. De zorg ondersteunt de bewoner zoveel mogelijk om zijn/haar eigen regie te behouden.  

U komt binnen in onze gezellige foyer. Op de begane grond vindt u o.a. onze brasserie met terras dat uitkijkt over de vijver en het park, een behandelruimte voor fysio- en ergotherapie en de Tuinzaal. De Tuinzaal wordt o.a. gebruikt voor diverse activiteiten voor onze bewoners. Op de 1e etage bevindt zich de kapsalon.

De Marke is een open huis. Dit betekent dat bewoners vrij zijn om een wandeling in de omgeving te maken, onze voordeur zit niet op slot. Onze bewoners kunnen deelnemen aan activiteiten en mogen gebruik maken van diverse faciliteiten: o.a. huiskamer, duofiets, fietslabyrinth, beleef TV-, Qwiek-up en tovertafel. Tussen de middag wordt er vers gekookt. De bewoner kan kiezen om in het restaurant, de huiskamer of op zijn/haar eigen appartement te eten. Het restaurant is geopend van 08.00 uur tot 20.00 uur.

Onze bewoners

In de Marke wonen mensen met een lichamelijk aandoening (somatiek) en mensen met een psycho-geriatrische aandoening (vorm van dementie). De zorg is zonder behandeling. U blijft dus onder behandeling van uw eigen huisarts.

Bij een lichamelijke aandoening hoort over het algemeen een zorgprofiel 4 of 6. De eenpersoons appartementen hebben in één ruimte het woon- en slaapgedeelte en keukenblok en een aparte badkamer met toilet. In de tweepersoonsappartementen is de slaapkamer apart.

Bij een psycho-geriatrische aandoening hoort over het algemeen een zorgprofiel 5. Deze bewoners wonen in een éénkamerappartement, omdat bewoners vaak veel tijd doorbrengen in de gemeenschappelijke huiskamer. Daar wordt ook gegeten.

Meer informatie

Adres

Saenehof 1
1862 JA Bergen
Telefoon: 088-9958800
E-mail: info@vivazorggroep.nl en MARreceptie@vivazorggroep.nl 

Bereikbaarheid
  • Op ongeveer 500 meter afstand van onze locatie is een bushalte
  • Er is parkeergelegenheid voor de deur
  • Route
Bezoektijden

De Marke is dagelijks vrij toegankelijk tussen 8.30 tussen 20.00 uur. Buiten deze tijden meldt u zich via de intercom en wordt de toegangsdeur door onze medewerkers geopend. Er is camerabeveiliging.

Contact

Als u meer informatie wilt over of interesse heeft in het wonen in één van onze woonzorgcentra, dan kunt u tijdens kantooruren telefonisch contact opnemen met de afdeling Zorgbemiddeling via telefoonnummer 088 - 995 8640.

Klant Informatie Centrum

Beschikbaar om te chatten

Start chat
Wij gebruiken cookies voor een optimale gebruikservaring. Door gebruik te maken van onze website stemt u hiermee in. Meer weten?