Overslaan en naar de inhoud gaan
ViVa! Meerstate

ViVa! Meerstate

Woonzorglocatie Meerstate ligt in een groene omgeving aan de rand van Heemskerk. Het grenst aan een woonwijk en aan het terrein van kasteel Marquette. Deze locatie biedt gespecialiseerde verpleeghuiszorg en heeft verschillende afdelingen met speciale aandachtsgebieden. Denk bijvoorbeeld aan langdurige zorg voor lichamelijke klachten of dementie en geriatrische revalidatie.

U komt binnen bij onze receptie met gezellige zitjes en aangrenzend het restaurant. Hier kunt u terecht voor een kopje koffie, broodje en de avondmaaltijd. Het restaurant is de centrale ontmoetingsplek van ons verpleeghuis. Naast de ingang bevindt zich de activiteitenruimte De Knip, waar bewoners dagelijks terecht kunnen voor ontspanning.

Meerstate biedt ook onderdak aan ViVa! Dagbeweging. Mensen met dementie die nog thuis wonen en hun mantelzorgers én mensen met lichamelijke klachten zijn één tot vijf dagen per week van harte welkom. ViVa! Dagbeweging staat voor ontmoeten en verbinden. Het brengt structuur, gezelligheid en de mogelijkheid om informatie en vragen met elkaar uit te wisselen.

Onze bewoners

Op de begane grond  bevinden zich vier afdelingen waar gespecialiseerde zorg wordt geboden aan verschillende doelgroepen:

  • Schulpen: hier wonen mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH), vaak gepaard met (ernstige) gedragsproblematiek
  • Groot Dorregeest: hier wonen mensen met psychische aandoeningen die ernstige belemmeringen vormen in het dagelijkse leven (gerontopsychiatrie).
  • Westerhout: hier wonen mensen met complexe lichamelijke beperkingen waarvoor de zorg thuis niet meer voldoende is. We bieden kortdurende, op herstel gerichte zorg én langdurige, op verblijf gerichte zorg. Ook wordt hier palliatieve zorg geboden.
  • Heemstate: dit is een gesloten afdeling voor bewoners met dementie in combinatie met (ernstige) gedragsproblematiek.

De bewoners in Meerstate hebben allemaal een eenpersoons woon/slaapkamer met gedeeld sanitair. Alleen op Schulpen beschikken de kamers over eigen sanitair. Elke afdeling beschikt over twee huiskamers waar de maaltijden gezamenlijk worden gebruikt (als de bewoner dat wenst). Tevens worden in de huiskamers activiteiten aangeboden door medewerkers wonen welzijn en woonbegeleiders. Op de eerste etage bevinden zich drie units Geriatrisch Revalidatie, waar men tijdelijk verblijft om onder begeleiding te herstellen. Op de Geriatrische Revalidatie verblijven de cliënten in tweepersoonskamers en zijn eveneens huiskamers aanwezig.

Meer informatie

Adres

Mozartstraat 91
1962 AB  Heemskerk
Telefoon: 088-9957400
E-mail: info@vivazorggroep.nl

Bereikbaarheid
  • Voor de deur van onze locatie is een bushalte met verbinding naar de NS stations van Beverwijk en Heemskerk
  • Er is parkeergelegenheid voor de deur
  • Route
Bezoektijden

Meerstate is vrij toegankelijk van maandag t/m vrijdag tussen 07.30 en 21.00 uur en in het weekend tussen 9.00 en 20.00 uur. Buiten deze tijden belt het bezoek aan bij de hoofdingang. Er gelden vastgestelde bezoekuren van 10.00 – 22.00 uur. Er is camerabeveiliging.

Op de eerste etage bevindt zich de Geriatrische Revalidatie. In verband met het revalidatieprogramma gelden hier andere bezoektijden. U kunt hier dagelijks langskomen tussen 10.00 - 12.30 uur en van 14.30 - 19.00 uur.

Contact

Als u meer informatie wilt over of interesse heeft in het wonen in één van onze woonzorgcentra, dan kunt u tijdens kantooruren telefonisch contact opnemen met de afdeling Zorgbemiddeling via telefoonnummer 088 - 995 8640.

Klant Informatie Centrum

Beschikbaar om te chatten

Start chat
Wij gebruiken cookies voor een optimale gebruikservaring. Door gebruik te maken van onze website stemt u hiermee in. Meer weten?