Overslaan en naar de inhoud gaan

ViVa! Waterrijck

Woonzorglocatie Waterrijck – de naam zegt het al – ligt in een mooie parkachtige omgeving met veel water en groen. Tegelijkertijd is het winkelcentrum naast de deur. Het is een klein woonzorgcentrum. In Waterrijck bieden we een beschermde en veilige woonomgeving aan 32 bewoners met dementie en 10 bewoners met lichamelijke aandoeningen.

Waterrijck biedt ook onderdak aan ViVa! Dagbeweging. Mensen met dementie die nog thuis wonen en hun mantelzorgers én mensen met lichamelijke klachten zijn één tot vijf dagen per week van harte welkom. ViVa! Dagbeweging staat voor ontmoeten en verbinden. Het brengt structuur, gezelligheid en de mogelijkheid om informatie en vragen met elkaar uit te wisselen.

Onze bewoners

In Waterrijck wonen mensen met een lichamelijke aandoening (somatiek) en mensen met een psycho-geriatrische aandoening (vorm van dementie). 

Wij hebben 10 appartementen voor bewoners die zelfredzaam zijn, maar wel intensieve zorg nodig hebben (somatiek). Deze bewoners hebben een zorgprofiel 6 of 8 nodig om in Waterrijck te komen wonen. De appartementen hebben een woonkamer met keuken en een aparte slaapkamer en eigen badkamer. Naast het eigen appartement kunt u gebruik maken van de brasserie waar dagelijks activiteiten zijn zoals Krea Doe, ‘ t Ommetje en Goud van Out. Ook kunnen bewoners en hun familie in de brasserie samen gebruik maken van de horecafaciliteiten zoals een kop koffie, taart, een warme maaltijd rond het middaguur. De zorg kan zowel met als zonder behandeling zijn. Bij uw intake hoort u wat voor u van toepassing is.

Waterrijck biedt op 4 etages kleinschalig wonen aan voor bewoners met dementie (psychogeriatrische aandoening). Op elke etage wonen 8 bewoners in een warme huiselijke omgeving. Deze bewoners hebben een zorgprofiel 5 nodig om hier te komen wonen. Onze bewoners hebben ieder een eigen woon-/slaapkamer en delen een badkamer en toilet met hun buurman/-vrouw. Zij wonen in wat kleinere appartementen, omdat zij vaak veel tijd doorbrengen in de gemeenschappelijke huiskamer. Daar wordt ook gegeten. De zorg aan deze groep bewoners is altijd met behandeling.

Meer informatie

Adres

Lessestraat 8
1966 SG  Heemskerk
Telefoon: 088-9957860
E-mail: info@vivazorggroep.nl

Bereikbaarheid
  • Op 250 meter afstand van onze locatie is een bushalte
  • Station Heemskerk is op loopafstand
  • Er is parkeergelegenheid voor de deur
  • Route
Bezoektijden

Waterrijck is vrij toegankelijk tussen 8.30 – 17.00 uur. Buiten deze tijden meldt u zich via de intercom en wordt de toegangsdeur door onze medewerkers geopend. Er is camerabeveiliging.

Contact

Als u meer informatie wilt over of interesse heeft in het wonen in één van onze woonzorgcentra, dan kunt u tijdens kantooruren telefonisch contact opnemen met de afdeling Zorgbemiddeling via telefoonnummer 088 - 995 8640.

Klant Informatie Centrum

Beschikbaar om te chatten

Start chat
Wij gebruiken cookies voor een optimale gebruikservaring. Door gebruik te maken van onze website stemt u hiermee in. Meer weten?